UFC

Azaitar dobio otkaz zbog neoprostivog poteza, White potvrdio: ‘Nevjerojatno, ne znam kako su to izveli‘

Ottman Azaitar
 screenshot/YouTube
Neporaženi njemačko-marokanski borac i njegov tim napravili su teško objašnjiv potez

Iako je prvobitno objavljeno kako je UFC-ov borac lake kategorije, Ottman Azaitar, sutrašnji nastup otkazao zbog problema uzrokovanim skidanjem kilograma, a teoriju je itekako potkrijepila snimka s njegovog procesa "weight cuta", priča je zapravo drugačija. Na prvu zvuči nevjerojatno, ali Azaitar i njegov tim odlučili su prekršiti UFC-ove sigurnosno-zdravstvene protokole na Fight Islandu.

Ta priča pojavila se među pripadnicima medija, odnosno isti su u redovnim UFC-ovim obavijestima dobili informaciju kako je Azaitar uklonjen s programa zbog gore navedenog razloga. BT Sport uspio je doći do Dane Whitea i detaljno saznati što se dogodio. White se prvo konzultirao sa svojim suradnicima, nakon čega je odlučio iznijeti cijelu priču.

"Priča je zapravo nevjerojatna. On i njegov tim su rezali narukvice. Onda su dali narukvicu nekome izvan našeg "bubble", iskreno ne znam kako su to uspjeli. Čovjek je zalijepio narukvicu, ušao u hotel, otišao prema sobi tako što je prešao preko četiri balkona. Nakon toga je ušao u svoju sobu, ostavio torbu, presvukao se i otišao. Osiguranje ga je pokušalo zaustaviti i nije htio stati. To je to. Azaitar je već otišao, on više nije UFC borac", ispričao je White, dodavši kako ne znaju tko je bila navedena osoba i kako je uopće došlo do toga. Cijelu situaciju snimile su sigurnosne kamere.

Neki mediji saznaju kako su Azaitar i njegov tim već udaljeni iz UFC-ovog "bubblea" te će uskoro otputovati nazad za Njemačku.

Azaitar je u UFC došao kao veliki potencijal, a kvalitetu je potvrdio pobjedama u prva dva nastupa u Octagonu. Trenutno je vlasnik omjera 13-0. Član promocije je i njegov stariji brat Abu, koji je također bio dio tima na Fight Islandu. Iako White to nije naveo, vjerojatno se može pretpostaviti kako će i on morati potražiti novog poslodavca. Naime, iz Whiteove izjave se može zaključiti kako je bila riječ o postupku cijelog tima.

Možete li zamisliti gluplji i besmisleniji način za uništiti svoju vlastitu budućnost te za srozati vlastiti potencijal vrijedan velikih rezultata i uspjeha? Teško, zar ne?

Linker
24. travanj 2024 14:31