UFC

Brat borca koji je napravio glupost na Fight Islandu suspendiran zbog pada na doping testu

Abu i Ottman Azaitar
 Instagram
Sedam mjeseci suspenzije odredila je USADA UFC-ovom borcu Abu Azaitaru

Marokansko-njemački borac Abu Azaitar (14-2-1, 1-0 UFC) novi je u nizu boraca uhvaćenih u doping prekršaju te kažnjenih suspenzijom. Njemu su pozitivan doping test dala čak četiri uzorka, koja je na testiranje dao između 25. kolovoza i 17. rujna prošle godine. Svaki put bio je pozitivan na estrogen Tamoxifen, a branio se time da je isti dobio receptom liječnika. To je zapravo istina, ali problem je što se nije javio USADA-i, putem kojem je morao dobiti dozvolu za korištenje istog lijeka. Kako nju nije imao, uslijedila je suspenzija.

No, ona trenutno ne bi trebala utjecati na karijeru ovog 34-godišnjaka, budući da je izrečena u trajanju od sedam mjeseci i to retroaktivno na datum prvog testa, pa će Azaitar moći u borilište već od 25. ožujka nadalje. On je ugovor s UFC-om potpisao prije gotovo tri godine te je nastupio samo jednom. U ljeto 2018. bio je bolji od Vitora Mirande. Nakon toga mu je još dva puta ugovaran nastup, no svaki put je otkazao borbu, čime mu je UFC debi ostao jedina borba koju je odradio od listopada 2016. do danas.

Zapravo, mnogi su se začudili što je Abu i dalje član UFC-a. Njegov brat je Ottman Azaitar, borac koji je prije manje od dva tjedna postao tema borilačkih medija, nakon što je njegov tim ilegalno na UFC-ov Fight Island "bubble" uveo nepoznatu osobu. Dana White je istog trenutka otkazao njegovu za idući dan planiranu borbu te je najavio Azaitaru instantni otkaz iz promocije. Budući da je izjavio kako su kamere primijetile da je u tome sudjelovao cijeli tim, a preko Instagrama je lako zaključiti da je Abu bio dio istog, mnogi su očekivali da je i njegova UFC avantura gotova. Ipak, o Abuovom otkazu nije bilo vijesti pa se može zaključiti kako je i dalje član UFC-a. Tako je i dalje pod jurisdikcijom USADA organizacije, koja mu je odredila gore navedenu kaznu.

Linker
19. travanj 2024 11:52