UFC

Belal Muhammad: ‘Colby nije opravdao svoje riječi, ali nije ni Edwards također! Dana, molim te za priliku‘

Belal Muhammad (lijevo) i Megan Olivi (desno)

 Screenshot (youtube, Espn)
Trećerangirani izazivač unutar UFC-ove velter kategorije kritizirao je borbu Edwardsa i Covingtona

Zaslužuje li Colby Covington napad na titulu ili ne? Ovo pitanje često smo slušali proteklih nekoliko mjeseci, a iako je neki opći dojam da Colby nije zaslužio novu priliku, White je inzistirao i na koncu smo gledali meč između Covingtona i Edwardsa.

Ispostavilo se da Covington uistinu više nije materijal za najviše domete. Čak je i Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 296 eventa priznao kako je Covington izgleda ‘‘staro i sporo‘‘.

Istovremeno, UFC ima nekoliko legitimnijih izazivača u velter kategoriji. Jedan od njih svakako je Belal Muhammad, borac iza kojeg je devet uzastopnih pobjeda i trenutno je treći u poretku izazivača.

Muhammad ima jednu veliku manu. UFC ga ne smatra marketinški privlačnim i očito je da ga zaobilaze u širokom luku. Međutim, Muhammad je nedugo nakon UFC 296 eventa napokon pružio i dobar nastup za mikrofonom. U razgovoru s Megan Olivi, Muhammad je sasuo paljbu po Colbyju, ali ponešto kritika uputio je i u smjeru prvaka.

‘‘Iskreno, ovo je bila smijurija za velter kategoriju. To se dogodi kad imate propalicu s kauča. Dvije godine se nije borio i nije zaslužio ovu priliku. Nije opravdao svoje riječi, a to nije napravio ni Leon Edwards također. Colby je zaslužio slomljenu vilicu zbog svega što je rekao. Leon ga je trebao osramotiti.‘‘, započeo je Muhammad, a potom je odgovorio na pitanje o sljedećem izazivaču.

‘‘UFC zna tko je sljedeći i ja sam taj koji će velter kategoriju ponovo učiniti velikom. Uvijek se dolazim potući, protivnicima sam konstantno pred licem i neprestano vršim pritisak. Neće biti prostora za disanje.‘‘, najavio je Muhammad.

Meč između Muhammada i Edwardsa ima jedan dodatni smisao. Njih dvojica borili su se u trećem mjesecu 2021. godine. Edwards je bio osjetno bolji u prvoj rundi, ali početkom druge runde došlo je do uboda u oko od strane Edwardsa. Belal nije mogao nastaviti borbu, a ‘‘no contest‘‘ bio je službeni ishod tog meča. Nismo dobili priliku gledati njihov revanš, ali gotovo tri godine kasnije, Edwards i Belal dvojica su ponajboljih velteraša na svijetu. Vrijeme je da ih UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ ponovo upare, a Muhammad je uvjeren da ima recept za poraziti Leona.

‘‘Unosit ću mu se u lice, raskrvarit ću ga, teško će disati. Njegov kut će mu govoriti: ‘Nemoj dopuštati da te zlostavlja!‘. To će mu govoriti nakon svake runde, a nakon meča će mu reći: ‘Dopustio si mu da te zlostavlja, sinko‘. To ću mu učiniti, zlostavljat ću ga.‘‘, istaknuo je Belal, a pritom je aludirao na riječi Edwardsovog trenera Davea Lovella.

Poznati su trenuci koje smo gledali tijekom drugog meča između Edwardsa i Usmana. Kamaru je dominirao iz runde u rundu, sve do onog nokauta minutu prije kraja meča. Dave Lovell između rundi pokušavao je motivirati Leona i govorio mu je da ne smije dopuštati Usmanu da ga ‘‘zlostavlja‘‘. Usman nije uspio zlostavljati Edwardsa do samog kraja meča, ali Muhammad vjeruje da može ‘‘zlostavljati‘‘ Edwardsa od početka do kraja meča.

Ono što Belala neće obradovati, jest činjenica da Dana White nije bio spreman potvrditi da je upravo Belal sljedeći izazivač. White je na konferenciji za medije rekao kako ‘‘ne zna‘‘ tko će biti sljedeći, a u igri je i Shavkat Rakhmonov. Muhammad je u razgovoru s Megan Olivi zamolio Whitea da mu pruži priliku.

‘‘On (Edwards) nije primio nikakvu štetu. Da je Colby imao i 500 značajnih udaraca, vjerojatno bi jedan bio značajan, a ostali su poput uboda komarca. Leon Edwards može se otuširati, skinuti prljavštinu sa sebe i spreman je za novi meč. Nadam se da neće opet dugo izbivati, jako je inaktivan. Ostani u dvorani, budi spreman. Kad god si spreman, ja sam također spreman. Pristao bih se boriti tjedan dana uoči samog eventa. Kad UFC nazove, ja samo želim borbu za titulu. Riječima GSP-ja: ‘Dana, molim te. Samo mi daj moju priliku.‘‘‘, riječi su Belala Muhammada, a mnogi će se složiti da je Belal napokon bio zanimljiv za mikrofonom.

Linker
03. svibanj 2024 04:50