UFC

Bivši trener ucjenjivao Paula Costu: "Pustit ću snimku gdje uzimaš nešto što nije dozvoljeno"

Paulo Costa
Jedan od najvećih UFC-ovih potencijala, borac srednje kategorije Paulo Costa, otkrio je kako je bio ucjenjivan od strane vlastitog trenera. Naime, ovaj je prijetio kako će u javnost pustiti snimke na kojima Costa vara, odnosno koristi zabranjenu terapiju.

Paulo Costa (12-0, 4-0 UFC) uskoro se vraća nakon šestomjesečne suspenzije koju mu je izrekla USADA i borit će se 17. kolovoza na UFC 241 priredbi protiv Yoela Romera. Kažnjen je zbog korištenja infuzije za oporavak nakon borbi protiv Oluwalea Bamgbosea i Johnya Henricksa iz 2017. godine.

Costa je nakon vaganja za te borbe uzeo solnu otopinu i lijek za želudac imena Plasil. Snimka gdje u hotelskoj sobi uzima infuziju krajem prošle godine se pojavila na Instagramu, a istu je u javnost pustio jedan bivši Costin trener. Zapravo, riječ je o treneru koji ga je tom snimkom prije toga ucjenjivao.

"Ta osoba pokušala je to poslati nekolicini osoba. Meni je to tragikomična situacija jer je time naškodio samom sebi time što je uklonjen iz tima. Nije izdao samo moje povjerenje, nego povjerenje svih boraca. Pokušao je iskoristiti to što je posjedovao tu snimku. Rekao mi je da mu moram platiti određenu svotu novca ili će ju podijeliti s medijima. No, nisam imao namjeru pregovarati s njim. To je trener s kojim sam radio četiri ili pet godina i nikad nisam imao problema. Vjerojatno je čekao da počnem zarađivati", rekao je Costa brazilskom AG Sportsu.

Costa je inače pred komisijom priznao korištenje infuzije i zbog nje je dobio gore spomenutu suspenziju. Ovaj mladi Brazilac se zbog svog impresivnog izgleda često zna naći kao žrtva optužbi fanova, medija, ali i drugih kolega boraca. Ipak, što se tiče korištenja dopinga, do sada su mu svi testovi davali negativan rezultat. Što se tiče nastupa u kavezu, za sada je i više nego impresivan, a eventualnom pobjedom protiv Romera bi mogao doći i do prilike napasti titulu prvaka.

Linker
23. travanj 2024 20:28