UFC

Brian Ortega skoro se umirovio 2015. godine: ‘Povukao bih se da sam izgubio taj meč‘

Brian Ortega

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove perolake kategorije bio je u teškoj financijskoj situaciji

Važan meč ovog vikenda čeka Briana Ortegu (15-2-0. 7-2 UFC, 1 NC). Drugorangirani izazivač perolake kategorije borit će se protiv trećerangiranog izazivača Yaira Rodrigueza, a oba borca ulaze u ovaj meč nakon poraza u posljednjim nastupima.

Treba naglasiti kako je Ortega u svom posljednjem nastupu poražen od strane prvaka Alexandera Volkanovskog dok je Yair izgubio od prvog izazivača, Maxa Hollowayja. Obojica se sada nadaju povratku pobjedama, a pobjednik ovog meča doći će jako blizu napadu na titulu.

Rodriguez tvrdi kako mu je UFC zapravo obećao ‘‘title shot‘‘ u slučaju pobjede, a što će se dogoditi ako Ortega pobijedi, nije poznato. Dobio ‘‘title shot‘‘ ili ne, Brian Ortega trenutno je u daleko boljoj situaciji nego 2015. godine. Naime, u razgovoru za ‘‘Backfist on Barstool Sports‘‘, Ortega je ispričao zanimljivu priču o tome kako je bio jako blizu povlačenju iz sporta tijekom 2015. godine.

Ortega se osvrnuo na situaciju uoči meča protiv Thiaga Tavaresa. Bio je to drugi Brianov UFC nastup, a u borbu je ulazio neporažen s 8-0 omjerom. Thiago Tavares s druge strane bio je puno iskusniji. Bio je to 14. UFC nastup za Brazilca, a ukupno je bio na omjeru 18-5-1. Težak zadatak čekao je Ortegu, a financijska situacija bila je grozna.

‘‘Bio sam bez novca. Ulazio sam u UFC meč totalno bez novca. Došao sam tamo, taj tip je veteran, imao je 15 UFC mečeva iza sebe. Moj omjer sada iznosi 15-2, a tada sam bio 7-0 ili tako nešto. Gledao sam tog tipa kako je nabrijan, napucan, crni BJJ pojas, hrvač, trenirao je muay Thai u Phuketu, a ja sam s druge strane trenirao s policajcima. Gurnuli su me u taj meč doslovno da budem ubijen.‘‘, započeo je ‘‘T-City‘‘

‘‘Sjećam se na vaganju, on mi se zahvalio što sam pristao na taj meč. Kao da mi je zahvaljivao jer sam idiot. Puno je boraca reklo kako se ne bi borili protiv njega na ‘short notice‘ od dva tjedna. Na kraju smo odradili pravi rat. Ako niste gledali taj meč, radi se o pravom klasiku, barem za mene je klasik. Završio sam ga tehničkim nokautom u trećoj rundi. Taj meč je izvukao sve iz mene, dao sam sve od sebe. Pobijedio sam, podigao sam ruke i samo sam se srušio.‘‘, prisjetio se Brian svoje velike pobjede.

U nastavku razgovora Ortega je opisao kako se radilo o jako važnom meču za nastavak njegove karijere. U slučaju poraza, upitno je bismo li gledali Ortegu u kavezu ovog vikenda.

‘‘Zvali su me da dođem odraditi konferenciju za medije, a nisam niti bio na ‘main cardu‘, nastupao sam na prelimsima. Mislio sam si: ‘Okej, žele da pričam‘, a zatim su mi rekli da sam dobio bonus. Uistinu sam trebao taj bonus. Planirao sam odustati od sporta u slučaju poraza u tom meču. Bio sam u fazi života gdje nisam ništa zarađivao. Pokušavao sam kupiti tenisice, ali nisam ih mogao priuštiti. Imao sam 75 dolara na svom računu, na dan borbe. Imam dvoje djece i pitao sam se što ja zapravo radim u životu. Te noći 75 dolara postalo je 75 tisuća dolara.‘‘, opisao je Ortega koliko je malo falilo da se povuče iz sporta.

Bila bi to prava šteta s obzirom na njegovu kvalitetu, ali i na uzbudljivost mečeva koje nam gotovo uvijek pruža. Brian Ortega sudjelovao je u brojnim mečevima koji su bili uistinu spektakularni i dobro je što se nastavio baviti ovim sportom.

Njegov nokaut protiv Tavaresa možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 02:55