UFC

Burgos prepričao bizaran kraj borbe protiv Barboze: ‘Samo odjednom počeo sam se polako gasiti‘

Shane Burgos vs. Edson Barboza
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Rijetko viđen bio je kraj nedavne UFC borbe Edsona Barboze i Shanea Burgosa

Vrlo zanimljiva i uzbudljiva bila je borba između Edsona Barboze i Shanea Burgosa, održana na UFC 262 priredbi. Donijela je puno akcije, ali i rijetko viđen kraj, a Burgos je na kraju bio onaj koji je morao izaći iz Octagona kao poraženi borac. Nokautiran je u trećoj rundi na rijetko viđen način, a sad je dojmove borbe iznio u razgovoru za "What the Heck" podcast.

"Fizički se osjećam dobro. Imam nešto masnica i posjekotina, no nikakvih glavobolja ili bilo što slično tome. Osjećam se jako dobro i spreman sam se vratiti treningu. Itekako to želim, ali moram biti oprezan. Imam obitelj pa se moram odgovorno brinuti o zdravlju. Mogu voziti bicikl i to je ono što radim svaki dan. Osim toga, ne mogu dočekati vratiti se treningu", rekao je Burgos, dodavši:

"S mentalne strane sam bijesan. Frustriran i živčan, no ne mogu ništa napraviti da bih to promijenio pa moram prihvatiti. Ostavit ću to iza sebe i napredovati. Moram ići dalje, ali kad već pitate kako se osjećam, bijesan sam i boli me."

Frustriran je upravo zbog kraja borbe. Naime, nakon dvije runde u kojoj su obojica jedan drugom nanijeli puno štete, Barboza je u trećoj pogodio direkt koji se nije činio opasan. No, par sekundi kasnije, Burgosu su noge počele otkazivati, nakon čega se i on cijeli ugasio uz pad na leđa. Barboza je nanio još nekoliko udaraca i borba je bila gotova. Upravo zbog tog rijetko viđenog događaja, zanimljivo je čuti kako je to proživio sam borac.

"Najčudnije od svega je što se sjećam apsolutno svega što se dogodilo i ljudi su iznenađeni kad im to kažem. Nemam nikakvog gubitka memorije. Borili smo se, bacio sam direkt i vratio ruku, na što je on pogodio brzi overhand direkt koji nisam niti vidio. Osjetio sam da me pogodio, i dalje sam se kretao, no pomislio sam kako je nešto čudno. Moje vidno polje odjednom se krenulo gubiti, a noge su mi se također gasile. Bilo je kao da je netko uzeo potenciometar i samo ga smanjivao. Pokušavao sam se vratiti, ali samo sam bio sve slabiji. Pao sam, htio sam ustati, ali nisam mogao. Svjestan svega, pitao sam se što se događa. Moj um je cijelo vrijeme bio prisutan, ali tijelo ne. Primio sam taj udarac i sam sebi sam rekao da me iznenadio, ali da sam u redu. I onda je krenulo. Kad je sudac prekinuo borbu nije mi bilo drago, jer noge su mi se baš počele vraćati. Definitivno sam jednu sekundu bio ugašen, ali sjećam se trenutka kad sam došao sebi i nisam mogao vjerovati da je borba prekinuta. Čak sam sucu rekao da mora da se šali. Bio sam u potpunoj nevjerici", opisao je svoje iskustvo.

Onima koji su gledali borbu apsolutno je jasno i opravdano zašto je sudac istu prekinuo. Burgos je bio apsolutno izvan borbe i to nakon što je primio teške batine kroz prve dvije runde. Istina, jednake batine je i zadao, no na kraju ipak nije Barboza bio onaj koji je pao.

Linker
25. travanj 2024 08:25