UFC

Calvin Kattar: ‘Nikad nisam odbio borbu, u UFC-u se boriš protiv najboljih pa neka bolji pobijedi‘

Calvin Kattar

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kattar je rekao da postoje samo dva moguća ishoda protiv Emmetta

Calvin Kattar (23-5, 7-3 UFC) borac je koji se zbog svog stila često zna naći u jako teškom borbama, iako često zna reći kako bi htio nešto lakšu noć u kavezu, itekako je svjestan da bi se i ovog puta mogao naći u eksplozivnoj borbi punoj preokreta.

Kattar je godinu započeo pobjedom nad Gigom Chikadzeom u prvom mjesecu, a borba je jedan od kandidata za borbu godine. Kattar je nakon pet rundi slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a sada pet mjeseci kasnije, priprema se za svoje četvrto uzastopno predvođenje UFC-ove priredbe.

''Uvijek sam spreman za vatromet. Mislim da je to ono što moraš biti u borbi ovakvog kalibra, pripremiti se za najgore ali nadati se najboljem. Postoje samo dva moguća ishoda: ili će jedan od nas borbu završiti rano, ili će biti vatromet na pet rundi'', rekao je Kattar za MMA Junkie.

Calvin se također dotaknuo svog stila, za kojeg je svjestan da ga vrlo lako može odvući u dugu i eksplozivnu borbu: ''Što se tiče mog stila, znate, ponekad samo uđem i nađem se boreći se tim stilom. Ne sramim se toga i ne bježim, pogledajte samo listu boraca protiv kojih sam se borio. Nikad nismo odbili borbu, a to nisam ni planirao kada sam dolazio u UFC. Tu se dolaziš boriti protiv najboljih na svijetu, pa neka bolji pobijedi.''

Inače, Kattar je u posljednjih pet borbi slavio tri puta, a poraze su mu nanijeli Max Holloway početkom prošle godine, te sada već umirovljeni Zabit Magomedsharipov krajem 2019. Hoće li Kattar doći do druge uzastopne pobjede, vidjet ćemo u noći sa subote na nedjelju.

Linker
20. travanj 2024 12:56