UFC

Zabit Magomedsharipov objasnio razloge povlačenja: ‘Ne osjećam se kao nekoć‘

Zabit Magomedsharipov

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
31-godišnji ruski borac više nas neće uveseljavati svojim sjajnim nastupima

Jedna od tužnijih MMA vijesti ovog tjedna svakako je povlačenje Zabita Magomedsharipova (18-1, 6-0 UFC). 31-godišnji Dagestanac neporažen je pod okriljem UFC-a i najbolji mečevi tek su trebali uslijediti za njega, ali život ga odvodi u suprotnom smjeru.

Još od 11. mjeseca 2019. godine, Zabit nije stupao unutar borilišta, a nešto ranije ove godine, obznanio je kako započinje studirati na medicinskom fakultetu. Bilo je tu i špekulacija o povratku, ali Magomedsharipov donio je konačnu odluku, a putem Instagrama pojasnio je razloge povlačenja.

''Assalamu alaikum prijatelji! Znam da su mnogi od vas čekali moj povratak i nije bilo niti jednog dana da me netko nije pitao kada je moj sljedeći nastup. Ali ja sam odlučio završiti svoju profesionalnu sportsku karijeru. Otkazivanja borbi i zdravstveni problemi - sve to nije mi dopuštalo da se borim ranije. Sada sam se oporavio, ali ne osjećam se kao nekoć. Hvala svima koji su me podržavali tako dugo vremena. Nisam imao vremena postati prvakom, ali nadam se da sam vas uspio zabaviti i bez toga. Prestajem biti aktivan sportaš, ali ne napuštam sport. Imam nešto i nekoga s kime ću dijeliti svoje znanje. Stoga ne govorite ''zbogom'', prijatelji!'', poruka je Zabita Magomedsharipova.

Borac perolake kategorije brzo je privukao simpatije fanova, već po samom dolasku u UFC. Njegov atraktivan stil privlačio je interes gledatelja, a posebno impresivna bila je pobjeda protiv Brandona Davis.

Zabit je tu pobjedu upisao u devetom mjesecu 2018. godine, a Davisa je završio nesvakidašnjim ''submissionom'' u prvoj rundi. Suloev stretch naziv je zahvata koji je Magomedsharipov izveo na svom protivniku, a mnogi se sjećaju kako je i Aljamain Sterling došao do pobjede na takav način i to na istom eventu.

Šteta je što nismo dočekali Magomedsharipova u kavezu s borcima kao što su Alexander Volkanovski, Max Holloway ili Yair Rodriguez, ali što je, tu je. Bog očito ima druge planove za njega.

Linker
09. travanj 2024 05:12