UFC

Cannonier uputio upozorenje Chimaevu: ‘Opasan je i u srednjoj kategoriji, ali neka me se kloni‘

Jared Cannonier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Izazivač u srednjoj kategoriji djeluje samouvjerenije nego ikad prije

Iako još uvijek nemamo službenu potvrdu te borbe, jasno je kako će Israel Adesanya novu obranu pojasa u srednjoj kategoriji tražiti protiv Jareda Cannoniera, trenutno drugorangiranog izazivača u srednjoj kategoriji.

Izzyju ponestaje novih izazivača unutar kategorije, ali Cannonier je jedan od onih s kojima se još nije susreo. 38-godišnji Jared u nizu je od dvije uzastopne pobjede (Gastelum, Brunson) te se nada okruniti svoju karijeru osvajanjem pojasa.

Radi se o stilski zanimljivom meču. Adesanya i Cannonier obojica preferiraju borbu u stojci, ali dojam je kako Adesanyi nitko ne može parirati u stojci, jer se radi o borcu s pedigreom vrhunskog kickboksača. Cannonier smatra kako će prvak ipak morati napraviti određene preinake u svom stilu uoči njihovog međusobnog obračuna.

‘‘Sve što mogu reći, bez da odajem svoju taktiku, bit će ovo vrlo kompetitivno. Puno kompetitivnije od ostalih mečeva koje je on imao u kavezu. Siguran sam da isto vrijedi i za mene. Osjećam da će on morati promijeniti svoj pristup, siguran sam u to. Planiram neutralizirati njegov stil kao što to radim protiv svakog.‘‘, započeo je Jared u razgovoru s Helen Yee.

‘‘Killa Gorilla‘‘ ne taji kako ne preferira hrvačke obračune i sretan je što će imati protivnika protiv kojeg se neće morati previše brinuti oko tog segmenta. Svjestan je ipak i Adesanyine kvalitete u stojci, odnosno zna da ga čeka nevjerojatno težak meč.

‘‘Definitivno ćemo biti spremni na sve što može ponuditi, ali on je zasigurno najbolji udarač s kojim ću se susresti. Međutim, on nije tip koji će pokušati hrvati u meču. Većina tipova kad osjete moj pritisak u stojci, okrenu se hrvanju. On se ne može osloniti na to. Bit će jako zanimljivo boriti se protiv nekog tko neće gledati kako da me sruši i stekne prednost u tom smislu.‘‘, dodao je Cannonier.

Srednja kategorija čak i ne obiluje borcima koji su prvenstveno hrvači, a oni koji jesu, nisu elitni u tome kao što su neki od ponajboljih boraca u velter kategoriji (Usman, Covington, Chimaev, Brady...). Hrvačko pojačanje, srednja kategorija mogla bi dobiti u vidu Khamzata Chimaeva. Čečen je trenutno u pohodu na velter kategoriju, ali ambicije sežu i do trona srednje kategorije. Cannonier je popratio sjajnog Khamzata i respektira njegove vještine.

‘‘Ako pređe u višu kategoriju, definitivno može napraviti određenu štetu ovdje, ali neka me se kloni. Dođe li do meča sa mnom, suočit će se s onim što svima učinim. Ne radi se o tome što vi možete ponuditi i učiniti meni, nego o onome što ću ja prezentirati vama.‘‘, dodao je Jared.

Cannonier jeste odličan borac, ali pomalo pretjeruje u uzdizanju samog sebe uoči meča s Adesanyom. Činjenica je kako on nije niti najbolji izazivač u srednjoj kategoriji, a prije godinu i pol, Robert Whittaker to mu je i dokazao. Nema Cannonier niti pobjede niti nad visokorangiranim izazivačima kao što su Marvin Vettori ili Paulo Costa. U korist mu ide situacija u srednjoj kategoriji, odnosno slučaj gdje je Adesanya dvaput već pobijedio borce poput Vettorija i Whittakera, dok je Costu lakoćom nokautirao. Sve to gura Cannoniera u poziciju sljedećeg izazivača, ali protiv Izzyja bit će veliki autsajder.

Međutim, tko zna? Iznenađenja su uvijek moguća, a Cannonier ima pravo sanjati.

Linker
20. travanj 2024 13:59