UFC

Chael Sonnen: ‘Najveća kazna za Jonesa je što je i dalje pod UFC ugovorom

Jon Jones
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Mnogi smatraju da je UFC trebao Jona Jonesa kazniti otpuštanjem iz promocije

Posljednji incident Jona Jonesa rezultirao je mnogobrojnim komentarima fanova kako bi ga UFC nakon svega trebao otpustiti, a tu temu prošli su i mnogi poznati analitičari. Oni koji su se u stavu složili smatraju kako bi UFC na taj način Jonesu dao do znanja da više ne mogu trpjeti njegove gluposti, ali da bi svakako time i podigli svoju reputaciju.

S tim se ne slaže Chael Sonnen, čovjek koji vrlo često razmišlja šire i drugačije od ostalih. Ovog puta prihvatio se upravo teme kažnjavanja Jonesa, objasnivši zašto smatra da otpuštanje iz UFC-a nikako ne bi bilo to što se u tom smislu traži. Zapravo, vjeruje da bi ga se time nagradilo te da UFC trenutnim odnosnom radi jako dobru stvar.

"Ako želite da otpuste Jona Jonesa, moje je pitanje zašto? Odgovor bi bio jasan, da ga se povrijedi, zar ne? Da ga se kazni? Ako ga želite kazniti, jeste li sigurni da ga želite otpustiti? Ako ga otpustite, više nemate nikakvu kontrolu nad njim. A možete samo pretpostaviti kako će tržište reagirati. Ako ga imate pod ugovorom to i dalje možete kontrolirati. Ako ga otpustite s ciljem da ga povrijedite, tu leži problem. Jon Jones nije ništa zaradio otkako se borio protiv Dominicka Reyesa. Već samo to je velika kazna. Najbolje je nekoga kazniti ekonomski, to rade svjetske sile jedna drugoj i toliko je efektno. Dakle, ako želim kažnjavati Jona Jonesa, naravno da ću ga zadržati", zanimljivo je objasnio Sonnen na svom YouTube kanalu.

Prisjetio se Sonnen svih Jonesovih zahtjeva za otpuštanjem iz UFC-a, uvjeren kako bi bivši prvak mogao doći do značajno dobrih ponuda kad bi ostao slobodan borac. I to ne samo u MMA-u, pred njim bi se stvorio čitav niz opcija. A to nikako ne bi izgledalo kao kazna.

"Zapamtite što bi otpuštanje napravilo. Vi mislite da bi to značilo kako se Jon više nikad neće boriti u UFC-u, no on se i ovako već dugo vremena nije borio. On više nema niti borilačku licencu. Za vas kao fanove se apsolutno ništa ne mijenja. Ne želite gledati Jona Jonesa? Pa to niti ne radite", zaključio je bivši Jonov protivnik i čovjek koji ga je gotovo savladao. Naime, Sonnen je trebao samo izdržati do kraja prve runde njihove borbe održane u travnju 2013. godine. Borba bi tada bila prekinuta zbog Jonesovog loma nožnog prsta, koji do tada nitko nije primijetio. Ipak, Chael nije uspio.

UFC će imati dužnost Jonesu ugovoriti borbu kad ovaj odluči vratiti se. Do tada, njegov ugovor je tu kao sigurnost da se nešto po pitanju njihovog odnosa neće promijeniti.

Linker
03. prosinac 2021 09:55