UFC

Chris Weidman i dalje nije siguran da želi u mirovinu: ‘Ako mi tijelo podnese ove pripreme, možda ću i nastaviti‘

Chris Weidman 

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Weidman se 30.3. bori protiv Bruna Silve, te ukoliko i od njega doživi poraz, to će stvarno biti znak da mora prestati s borbama

Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Chris Weidman, uskoro će zagaziti u četrdesete, no to ga ne priječi da i dalje pokuša izvesti svoj veliki povratak. Iako je nekada bio prvak, od 2015. godine pa do današnjega dana ima tek dvije upisane pobjede i čak sedam poraza. Nije to ni blizu borac kakav je nekada bio.

Brad Tavares ga je na ljeto prošle godine porazio nakon gotovo dvije i pol godine pauze, a neki dan su se pojavile informacije da je ugovorio i novi meč. Weidman je rekao kako konačno smatra da bi mu to mogao biti zadnji:

‘‘Iskreno, nisam bio siguran. Trenutno razmišljam o budućnosti te nisam bio siguran. Nekako sam pokušavao slušati tijelo i biti zdrav. Mentalno i u smislu motiviranosti, i dalje mislim da sam na vrhu svijeta. No, moje tijelo je primilo dosta štete. Ovo bi mogla biti moja posljednja borba. Odluku ću donijeti do kraja kampa kad vidim kako ću se osjećati. Ako mi tijelo podnese kamp, možda i nastavim‘‘, rekao je Weidman Danielu Cormieru.

‘‘Razlog zbog kojeg sam tako brzo prihvatio ovaj meč jest taj što je bio u Atlantic Cityju. Nije mi ni bilo važno tko je protivnik. Tu sam započeo karijeru jer u to vrijeme MMA nije bio legalan u New Yorku‘‘.

Weidman se 30.3. bori protiv Bruna Silve, te ukoliko i od njega doživi poraz, to će stvarno biti znak da mora prestati s borbama. Na vrh više ne može, može samo gubiti i rasprodavati nekadašnju reputaciju.

Linker
27. travanj 2024 23:59