UFC

Cody Garbrandt o potencijalnom revanšu s Cruzom: ‘Ne zanima me taj meč, kako da nadmašim prvu borbu?‘

Dominick Cruz (lijevo) i Cody Garbrandt (desno)

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije ima drukčije prioritete

Cody Garbrandt krajem 2016. godine pružio je jedan od najimpresivnijih nastupa u UFC-ovim mečevima za pojas. Teško je sjetiti se boraca koji su toliko oduševili u borbama za titulu prvaka, naročito u situacijama kad su u meč ušli kao autsajderi.

Tada neporaženi Garbrandt borio se protiv Dominicka Cruza, borca koji je u tom trenutku glasio za ‘‘P4P‘‘ ponajboljeg borca na svijetu. Cruzov stil borbe i nekonvencionalne kretnje stvarale su problem gotovo svakom borcu s kojim se susreo, a oečekivalo se da će iste probleme imati i Cody Gabrandt.

Međutim, Cody je te večeri u Las Vegasu deklasirao Cruza njegovim najjačim oružjima. Maestralno se Garbrandt kretao, atraktivno je eskivirao Cruzove udarce i višestruko puta slao ga je u nokdaun. Plesao je Garbrandt po ringu, izrugivao se Cruzu kad god bi ga poslao u nokdaun i gotovo pa savršenim nastupom došao je do pojasa.

Garbrandt je u tim trenucima izgledao kao borac koji će godinama vladati tom kategorijom i jako dugo ćemo čekati na borca koji će ga skinuti s trona. Ispostavilo se da je to bilo krivo razmišljanje, jer već u sljedećem nastupu, Cody je ostao bez titule. T.J. Dillashaw nokautirao ga je u drugoj rundi, a Garbrandt je nakon tog poraza upisao još četiri poraza i tri pobjede.

Njegova karijera naglo je otišla silaznom putanjom, ali donekle je Cody oživio svoju karijeru tijekom ove kalendarske godine. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odradili su dobar posao uparivši ga s nerangiranim borcima koji nisu na njegovoj razini. Cody je tako porazio Trevina Jonesa i Briana Kellehera, a pobjedama je vratio samopouzdanje.

Za očekivati je da će se tijekom 2024. godine vratiti mečevima s rangiranim borcima, a javnost je počela pričati o potencijalnom revanšu između njega i Dominicka Cruza. Trenutno je Cruz deseti u poretku izazivača, ali na zalasku je svoje karijere. Revanš bi mogao imati smisla za oba borca, ali Garbrandt ipak nije zainteresiran.

‘‘Iskreno, ta borba me ne zanima. Što bih još trebao napraviti protiv njega, nokautirati ga? To je jedina stvar kojom bih možda nadmašio svoju prvu izvedbu. Jako je teško nadmašiti taj nastup.‘‘, pojasnio je Cody u razgovoru za ESPN.

Teško je ne složiti se. Njegova prva pobjeda nad Cruzom bila je remek-djelo i novi meč između njih dvojice možda bi narušio dojam koji je Cody ostavio krajem 2016. godine. Cody se želi okrenuti protivnicima s kojima se dosad nje borio.

‘‘Borit ću se protiv bilo koga, nije bitno. Na kraju dana, Deiveson Figueiredo došao je u bantam kategoriju i porazio je Roba Fonta. Nokautiram li Deivesona, vratit ću se u konkurenciju za napad na titulu. To je ono što planiram učiniti. Ne želim biti drugoplasiran u ovom sportu, uvijek želim biti na samom vrhu. Mislim da me ta borba i stilski može gurnuti natrag ka vrhu.‘‘, pojasnio je ‘‘No Love‘‘, a zatim se osvrnuo i na samog prvaka, Seana O‘Malleyja.

‘‘Ako Sean i dalje bude prvak kad dođe moje vrijeme za napad na titulu, apsolutno bih volio taj meč. Ako ne, moram naći način da se borim s njim. Mislim da je naša borba sigurna u budućnosti. To je takozvani ‘money fight‘, nešto čemu svi težimo. Tko drugi može privući toliko pažnje? Sean i ja imamo povijest, a volio bih ga prebiti.‘‘, dodao je nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije.

Garbrandt i O‘Malley nekoć su se često prozivali putem društvenih mreža i konferencija za medije, ali nikada nisu dobili priliku za međusobni obračun. O‘Malley je trenutno prvak, dok je Garbrandt nerangiran, ali možda Colby uistinu izbori priliku, ako uspije poraziti Figueireda.

Puno je teškog posla pred njim, ali lijepo je vidjeti kako je Garbrandt vratio samopouzdanje i puca na sam vrh.

Linker
01. svibanj 2024 08:35