UFC

Corey Anderson sebe smatra najboljim poluteškašem svijeta: Glover Teixeira uputio zanimljiv odgovor

Glover Teixeira i Corey Anderson

 Screenshot (youtube, Mma Crazy)
UFC-ov prvak poluteške kategorije ne slaže se s navodima Bellatorovog borca

Corey Anderson sredinom proteklog mjeseca imao je priliku postati Bellatorovim prvakom poluteške kategorije. Meč protiv Vadima Nemkova završen je ''no contestom'' zbog slučajnog sudara glavama, a tako je i finale Bellatorova Grand Prixa ostalo bez pobjednika.

Nema sumnje kako će Bellator ponovno ugovoriti tu borbu te će Anderson imati novu priliku doći do pojasa. Američki borac unatoč tome što još uvijek nije prvak, niti je to ikada bio i u UFC-u, sebe smatra najboljim poluteškašem na svijetu.

"Ja sam najbolji na svijetu, ne samo u Bellatoru već najbolji od svih. U borbi sam to i dokazao. I prije same borbe vjerovao sam u to, a sada pogotovo. Očekivao sam da će borba biti teška, al budimo realni; neću reći da je borba bila lagana, ali stvarno sam ostavio dojam da sam najbolji.", rekao je Anderson nakon borbe protiv Nemkova.

Samopouzdanje mu podiže i činjenica da je tijekom svoje UFC karijere pobijedio Glovera Teixeiru, aktualnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Ipak, kad se Teixeiru pita, Brazilac smatra da Andersonove izjave nemaju nikakvog smisla.

''Corey je bio bolji te večeri, 2018. godine. Bio je to loš meč s moje strane. Izgubio sam odlukom, ali to je bila takva borba da me on ne bi završio niti da smo se borili pet ili deset rundi. Ništa konkretno mi ne bi napravio. Ja sam se umorio, a on je odugovlačio. Nisam imao nikakvu štetu na licu nakon tog meča. Ali Corey radi dobar posao u Bellatoru, navijam za njega.'', rekao je Glover gostujući u Trocacao Franca podcastu.

Poraz od Coreyja Andersona upravo je posljednji koji je Glover doživio prije svog niza od šest uzastopnih pobjeda. 42-godišnji Brazilac motivacija je mnogima, jer je u kasnoj fazi svoje karijere uspio napraviti određene preinake i dogurati do titule prvaka. Što se Andersona tiče, on je jedno vrijeme proveo pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije, ali nikako nije uspio napraviti iskorak ka borbi za pojas.

2020. godine Jan Blachowicz ga je nokautirao u prvoj rundi i to je bio posljednji Andersonov nastup pod okriljem UFC-a. Nakon toga, prešao je u bellator gdje je upisao tri pobjede u prva tri nastupa, a onaj protiv Nemkova završio je bez pobjednika. Teixeira smatra kako je napredovao nakon poraza od Coreyja Andersona te vjeruje da je sada bolji borac od njega.

''Ako bi se jednog dana opet morali boriti, naravno da bih ja pobijedio. Ja sam sada puno bolji. Ostao sam u promociji, a on je otpušten, znate? Nokautirao ga je Jan Blachowicz, tip kojem sam uzeo pojas. Imao je sreće kad me pobijedio, ali nije me briga. Danas je toliko toga drukčije nego onda. Radi se o meču koji se dogodio prije četiri godine.'', objasnio je Glover.

Brazilac tvrdi kako je Corey Anderson nedavno čak htio i surađivati, odnosno trenirati zajedno.

''Rekao sam mu da nisam u pripremama za borbu, ali da može doći. On je htio sparirati, ali ja se nisam pripremao za meč. Pomagao sam Alexu Pereiri, a Corey je rekao da će doći nakon Alexovog meča. Na kraju ipak nije došao, a onda je počeo pričati sve ovo o meni.'', otkrio je Teixeira.

Teško ćemo ikada gledati revanš Andersona i Teixeire. Glover je sve bliže kraju svoje karijere, a Corey Anderson očito se skrasio u Bellatoru. Osvajanje pojasa u Bellatoru bio bi dobar korak Coreyja Andersona ka statusu najboljeg poluteškaša svijeta, ali realnost je kako su u očima fanova, najbolji oni koji su prvaci u UFC-u. Anderson nikada nije uspio doći do tog pojasa.

Linker
25. travanj 2024 08:14