UFC

Cormier ne razumije zašto Rockhold želi meč protiv Paula Coste: ‘Ne znam što je Luke uočio‘

Daniel Cormier i Luke Rockhold

 Screenshot (youtube, Bjpenndotcom)
Luke Rockhold u razgovoru za Submission Radio pojasnio je svoje motive

Više od dvije i pol godine, prošle su od posljednjeg nastupa Lukea Rockholda. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, jedno vrijeme bio je na glasu kao jedan od najkompletnijih boraca na cijelom rosteru. Međutim, kola su krenula nizbrdo 2016. godine, porazom od Michaela Bispinga.

Englez je nokautirao Rockholda u prvoj rundi borbe, a Luke je samo tri nastupa odradio nakon tog. Pobjedom nad Davidom Branchom, Rockhold je donekle isprao gorak okus poraza od Bispinga, no nakon toga uslijedila su nova dva poraza.

Yoel Romero i Jan Blachowicz brutalno su nokautirali Rockholda i sve od srpnja 2019. godine, čekamo novi Rockholdov nastup. Trebao je Luke nastupiti u jedanaestom mjesecu protekle godine, no meč protiv Seana Stricklanda otkazao je zbog ozljede.

Iako Rockhold trenutno nije niti rangiran, on i dalje vjeruje kako pripada vrhu srednje kategorije te se nada meču protiv visokorangiranog protivnika. Ime koje ga najviše interesira jeste ono Paula Coste. Brazilac je bivši izazivač za pojas, trenutno je peti u poretku izazivača. Kao i Rockhold, Costa je u nizu od dva uzastopna poraza (Adesanya, Vettori)

Međutim, dobar prijatelj Lukea Rockholda i dugogodišnji timski kolega Daniel Cormier, ne razumije zašto Rockhold želi meč protiv borca poput Coste.

''Nije mi baš jasno zašto tako jako želi taj meč. Ne znam što je Luke vidio u Paulu Costi proteklih par borbi da mu budi želju da za tom borbom. Može li pobijediti? Apsolutno. Ali prijeti li mu puno opasnosti u tom meču? Apsolutno. Vidjeli smo Paula Costu u najboljim izdanjima, a čak i kad je izgubio svoj posljednji meč u poluteškoj (protiv Vettorija), i dalje je izgledao poprilično dobro, bio je unutar borbe. Ne znam što je Luke uočio da toliko želi taj meč. Poštujem tog tipa i poštovat ću ga sve do kraja.'', rekao je Cormier o svom prijatelju Rockholdu, tijekom DC&RC podcasta.

Ipak, Luke Rockhold dao je konkretne razloge prilikom nedavnog razgovora za Submission Radio.

''To je tip (Costa) koji mi se ne sviđa. Mislim da ne poštuje sport i motivira me da to ispravim. Radi se o tipu koji je na neki način visokorangiran, a čak ne može niti skinuti kilažu. On bi trebao biti rangiran u poluteškoj kategoriji. Iskreno, nije me briga za tog tipa, ali mislim da se radi o zabavnoj borbi. Mislim da mu mogu pokazati izlazna vrata. Sviđa mi se meč jer mogu ostaviti utisak, a to bi me stavilo u jako lijepu poziciju.'', objasnio je bivši prvak srednje kategorije.

Linker
23. travanj 2024 01:22