UFC

Covington želi uskočiti protiv Woodleya, bivši prvak mu poručio da prestane biti k**ica i dođe

Colby Covington
 Screenshot/Youtube
Colby Covington izrazio je interes u subotu se boriti protiv Tyrona Woodleya, koji je ostao bez planiranog protivnika za glavnu borbu UFC Fight Night 171 priredbe. Bivši prvak mu je poručio kako je itekako zainteresiran, no sumnja da je prozivka od strane Covingtona zapravo ozbiljna.

Nedugo nakon što je Leon Edwards objavio da se u subotu neće boriti protiv Woodleya, pojavila se objava na Twitteru bivšeg privremenog prvaka, Colbyja Covingtona, koji je izrazio interes spasiti stvar i uskočiti u borbu protiv borca s kojim je dugo vremena prolazio kroz internet prepucavanja.

"Ulicom se šire informacije kako je Leon odustao. UFC i Amerika trebaju heroja. Tko želi vidjeti "Američkog šampiona" kako stavlja svoj plašt i prebija Tyrona Woodleya uživo na ESPN-u idućeg vikenda, za vašu vlastitu zabavu i moje ovog zadovoljstvo?", napisao je Colby, malo kasnije dodavši još jedan upis: "Američki šampion želi UFC-u dati do znanja kako je spreman prebiti Tyrona Woodleya. Neka netko obavijesti i Tyrona, jer me taj tip blokirao na svim platformama, budući da su moje riječi povrijedile njegove osjećaje."

Nije dugo trebalo da Woodley reagira na prozivku. Bivši prvak spremao se danas otputovati u London, no spreman je sjesti na zrakoplov i odletjeti tamo gdje će mu UFC omogućiti nastup.

"Da, da, da, da, da, borim se u subotu. Protiv koga, ne znam. Bio sam spreman odletjeti u London. Sa mnom bi išli tek jedan 'cornerman' i moj snimatelj. Samo oni bi mi bili u kutu. Bio sam spreman boriti se pred praznom dvoranom i ništa mi oko toga nije važno. U ubilačkom sam modu i naporno sam trenirao", otkrio je Woodley u razgovoru s ESPN-ovim Chamatkarom Sandhuom, nastavivši:

"Postoji toliko puno boraca koji govore bilo kad i bilo gdje... sve dok im ne ponude mene. Gdje su Nate i Nick Diaz, gdje je Cowboy Cerrone? Conor McGregor? Gdje su sad ti borci? Gdje je Colby Covington, i na kraju gdje je Usman? Ne želim se boriti protiv nekoga s kim mi borba nema smisla i nisam ovdje da bih nekome bio ime kakvo im je potrebno. Ovo je moja prilika za vratiti se na vrh. Bio sam peterostruki svjetski prvak, ne zaboravite to. Mrzim kad moram podsjećati ljude na to tko sam. A sad sam spreman za rat."

Nakon toga je dobio informaciju o Covingtonovoj prozivci te je reagirao na nju.

"Vani ima jako puno kujica samo željnih pažnje. Colby, ti si jedna kujica. Ne otvaraj više ta svoja usta. Konstantno ponavlja kako se želi boriti protiv mene i ja sam svaki put bez razmišljanja pristao. Uostalom, to je borba koja itekako ima najviše smisla. To je borba koju sam trebao ugovoriti prije Edwardsa, no on nije mogao zbog ozljede vilice. Sada je odjednom zdrav i može se boriti? On je samo kujica željna pažnje. Izbjegao me je četiri puta pa najradije ne bih ni pričao o Colbyju. On je zapravo uplašena kujica", rekao je, da bi se onda ipak nadovezao:

"Colby je moj prvi izbor. Ako se budem borio protiv njega, to je dokaz da Bog postoji. To bi mi bio užitak. Slobodno ga prozovite u moje ime. Želim li se boriti u Oregonu, u Floridi, bilo gdje? Hajdemo! Skupi svoje sranje, reci otvoreno da se želiš boriti protiv mene i prestani biti kujica. Dakle, Colby, kad god poželiš pravu borbu, nju ćeš i dobiti."

Američki mediji došli su do informacije kako je UFC zainteresiran ugovoriti ovu borbu, unatoč tome što je njen marketinški potencijal ogroman te bi se izgubila prilika kroz dulje dodatno ju "izgraditi". Ako je Covington uistinu ozbiljan u svojim namjerama i ako je dogovaranje borbe izvedivo, fanovi bi u ovo teško vrijeme mogli dobiti neočekivanu poslasticu.

Linker
30. travanj 2024 09:37