UFC

Damir Hadžović otkazao je subotnji nastup: UFC ekspresno pronašao zamjenu za njegovog protivnika

Damir Hadžović

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Subotnji UFC predvode Jack Hermansson i veliki talent Joe Pyfer, no ne treba zaboraviti i na nastupe Dana Igea, Brada Tavaresa, Michaela Johnsona i drugih

Subotnji UFC Fight Night event donosi podosta solidnih mečeva, a ponajviše smo se radovali novom nastupu, odnosno povratku bosanskohercegovačkog borca Damira Hadžovića u UFC-ov oktogon. Međutim, njegov nastup nažalost nećemo gledati jer su upravo iz promocije objavili kako je meč otpao.

Hadžović nije nastupio od ljeta 2022. godine kada ga je svladao Marc Diakiese, tako da smo svi iščekivali Hadžovićev povratak u stilu. Nažalost, za sada još uvijek nećemo gledati Hadžovića u kavezu jer je danas otkazao meč protiv Bolajia Okija, a razlog otkazivanja je za sada nepoznat.

UFC je ekspresno reagirao te je za Okija pronašao novog protivnika, a radi se o Timothyju Cuambi (8-1), 24-godišnjem borcu kojemu će ovo biti debi u UFC-u. Svoj jedini poraz doživio je 2021. godine, a od tada je redao samo pobjede te će sada dobiti priliku okušati se na najvećoj sceni.

Kao što smo već i napisali, još se uvijek ne zna razlog Hadžovićevog otkazivanja, a sigurno se radi o nečemu ozbiljnom jer je do meča ostalo svega tri dana. Nadamo se da je s Damirom sve u redu i da će ubrzo dobiti novi datum i protivnika, te ukoliko se radi o nekakvoj ozljedi, da će ju zaliječiti što prije.

Subotnji UFC predvode Jack Hermansson i veliki talent Joe Pyfer, no ne treba zaboraviti i na nastupe Dana Igea, Brada Tavaresa, Michaela Johnsona i drugih, te unatoč tome što smo se nadali i nastupu Damira Hadžovića, morat ćemo se zadovoljiti s priredbom kakva jest.

Linker
25. travanj 2024 20:51