UFC

Dana White: ‘Jon Jones će se boriti protiv pobjednika borbe Miočića i Ngannoua‘

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Prva borba Jona Jonesa u UFC-ovoj teškoj kategoriji bit će za titulu prvaka

Nakon što je napokon ugovorena borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, koja će 27. ožujka predvoditi UFC 260 priredbu, prestale su špekulacije o tome hoće li UFC možda preskočiti Kamerunca i odmah u borbu za titulu gurnuti Jona Jonesa. Ali, čini se kako je odmah jasnije i priča oko dugogodišnjeg prvaka poluteške kategorije. Napad na teškašku titulu već u prvoj borbi unutar kategorije bi trebao dobiti.

"Jona Jonesa sigurno čeka teška kategorija. Imat ćemo borbu Stipe i Francisa, a pobjednik će se onda vjerojatno boriti protiv Jonesa", rekao je White u razgovoru za  Sportsnet, dodatno objasnivši stanje stvari:

"Tip je oduvijek kralj u poluteškoj kategoriji i on misli kako je sad došlo vrijeme za promjenu kategorije. On poznaje svoje tijelo i svoje mogućnosti, bolje nego bilo tko drugi. Meni je sama ta ideja impresivna. Znate li tko se želi boriti protiv Francisa Ngannoua? Odgovor je nitko! Nitko ne želi borbu protiv njega. Ali, Jon Jones želi! Poprilično impresivno, zar ne?"

Do cijele situacije došlo je nakon žestoke svađe Jonesa i Whitea, tijekom koje se Jones gotovo umirovio. A sve je zapravo krenulo naoko nevinim međusobnim prozivkama Ngannoua i njega. Ipak, kasnije su njih dvojica sve međusobno razriješili i White tvrdi da je njihov odnos bolji nego ikad.

"Jon Jones i ja se sudaramo glavama već deset godinama, a sad smo imali vjerojatno najbolji razgovor otkako se poznajemo. On mi se čini u potpunosti posložen, nalazi se na pravom mjestu. Trenutno radi sve ono što je potrebno i govori ono što je potrebno reći. Ako se stvari poslože kao što očekujemo, u 2021. godini vidjet ćemo puno Jona Jonesa, puno Conora, a možda i nešto Khabiba", dodao je predsjednik UFC-a.

Dolazak Jona Jonesa u tešku kategoriju ljubitelji sporta već godinama zazivaju. On je sad napokon tu i uskoro će se testirati protiv najopakijeg borca svijeta. A onda ćemo saznati je li uistinu najbolji svih vremena.

Linker
23. veljača 2021 08:23