UFC

Dana White komentirao situaciju između McGregora i USADA-e: ‘Ja nemam veze s testiranjima‘

 Dana White i Conor McGregor 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Na to pitanje se Dana iznervirao, a pozvao je reportere da kontaktiraju UFC-ovog voditelja odjela za zdravlje boraca

Neki dan se Conor McGregor izlanuo te je rekao kako će mu USADA izaći u susret te neće morati biti u protokolu od šest mjeseci prije nego se vrati u kavez. Naravno, pravu lavinu komentara je to donijelo sa sobom, a UFC-ov antidopinški partner se naravno pokušao opravdati te su rekli kako ništa od toga nije istina.

Prema Conoru, USADA bi mu dopustila povratak borbama na temelju svega dva negativna testa – usporedbe radi, u 2022. je samo Jiri Prochazka testiran čak 64 puta, Paulo Costa 20 puta, a Kamaru Usman 15 puta. Jučer su nakon UFC 286 priredbe Danu Whitea pitali oko te situacije:

‘‘Hmm, jeste li čuli da je Jeff Novitzky (UFC-ov voditelj odjela za zdravlje i performans boraca) išta rekao o tome? Njemu postavite ta pitanja. Mene ne zanimaju te stvari više. To je njegov problem. Ja više nemam ništa s testiranjima. Ne znam ništa o njima, niti želim znati išta o njima. To prepuštam stručnjaku. On je stručnjak u tom području tako da nazovite njega i pitajte ga o tim stvarima‘‘, odbrusio je Dana reporterima.

Dotaknuo se Conorovog povratka:

‘‘On je spreman. Mogao bi se sutra boriti da želi. Conor se vraća i bit će trener ove sezone ‘TUF-a‘, to je veliki korak naprijed. U ponedjeljak mi je rekao da je dobro ponovni biti ovdje. Trenutno se psihički i mentalno sprema za povratak treninzima‘‘, rekao je Dana.

Nakon što je Conor prije par dana u ‘‘The MMA Houru‘‘ ispričao situaciju s USADA-om, oni su sve demantirali i rekli su da neće imati nikakve benefite u odnosu na druge. To bi bilo pošteno, no vjerojatno nikad nećemo saznati pod kakvim je protokolom Conor bio jednom kad se vrati.

Linker
25. srpanj 2024 18:10