UFC

Dana White o borbi Sterlinga i Yana: ‘Mislim da su suci uprskali‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik ne slaže se s ishodom borbe za prvaka bantam kategorije

Silno je nezadovoljan bio Petr Yan nakon što je Aljamain Sterling proglašen pobjednikom u revanšu koji su danas odradili na UFC 273 eventu. Ruskog borca koštao je slabiji ulazak u meč i prve tri runde koje je izgubio na sudačkim karticama (na jednoj je osvojio prvu rundu samo).

Yan se aktivirao u četvrtoj i petoj rundi, ali očito mu je trebao finiš da bi došao do pobjede i titule neprikosnovenog prvaka UFC-ove bantam kategorije. Odmah se znalo da će sudačke kartice izazvati polemike, a UFC-ov predsjednik Dana White također se oglasio po tom pitanju.

''Mislim da su suci uprskali. Ja sam meč bodovao 3-2 (u rundama) za Yana. Ne znam kako ste vi bodovali. Sve je u tome kako bodujete tu prvu rundu.'', rekao je White medijskim predstavnicima nakon eventa.

Unatoč mišljenju kako je Petr Yan pokraden, White ističe kako trilogija Yana i Sterlinga nije meč koji trenutno planiraju organizirati. T.J. Dillashaw već neko vrijeme spominje se kao sljedeći izazivač, a UFC-ov predsjednik ostaje pri tom planu.

''Petr Yan jedan je od najopakijih tipova u kategoriji, ali vjerojatno ćemo organizirati meč između Sterlinga i T.J.-a (Dillashawa).''

Kad je u pitanju ishod meča između Sterlinga i Yana, vaše mišljenje također je nešto što nas zanima. Kroz našu anketu možete ostaviti vaš glas vezano za ishod tog meča, a anketi možete pristupiti preko LINKA. Yan će u svakom slučaju morati ponovno izboriti napad na pojas, ali poznajući njegove kvalitete, pitanje je vremena kada će se to dogoditi.

Linker
18. travanj 2024 18:30