UFC

Dana White o potencijalnoj borbi Brocka Lesnara i Jona Jonesa: ‘Lesnar i ja imamo sjajan odnos‘

Jon Jones i Brock Lesnar

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik osvrnuo se na mogućnost tog obračuna

‘‘Brock Lesnaru, ako želiš znati kako je dobiti batina od tipa 40 ‘pounda‘ (18,14 kg) lakšeg od tebe, nađimo se u kavezu.‘‘, poruka je Jona Jonesa koju je uputio Brocku Lesnaru još u sedmom mjesecu 2017. godine, neposredno nakon što je po drugi put porazio Daniela Cormiera.

Jonesova pobjeda kasnije je poništena zbog pada na doping, a meč između Jona Jonesa i Brocka Lesnara nikad nije bio u nekim ozbiljnijim kombinacijama. Brock je godinu dana kasnije kročio u UFC-ov kavez, ali samo kako bi se sučelio s Danielom Cormierom nakon Cormierove pobjede nad Miočićem.

Tada je ‘‘DC‘‘ pokušavao doći do ‘‘money fighta‘‘ protiv Brocka Lesnara, ali Lesnarov posljednji MMA nastup ostao je onaj iz sedmog mjeseca 2016. godine kada je porazio Marka Hunta. Lesnar je također bio pozitivan na doping pa je taj meč prošao kroz isti rasplet kao onaj gore spomenuti između Jonesa i Cormiera. Točnije, Lesnarova pobjeda preinačena je u ‘‘no contest‘‘.

Unatoč tome što Lesnar odavno ne nastupa u MMA-u, proteklih dana pojavila su se nekakva šuškanja o potencijalnoj borbi između Brocka Lesnara i Jona Jonesa. Jones je sada teškaš, više nije 40 ‘‘pounda‘‘ lakši od Lesnara, a trenutno drži i titulu prvaka u teškoj kategoriji. Bio bi to jako dobar motiv Lesnaru za povratak, ali Dana White je otpisao Lesnarov povratak.

‘‘Brock i ja imamo sjajan odnos, uvijek smo imali. Ali mislim da se Brock ne želi boriti. On je zaradio hrpu novca, bio je u UFC-u i osvojio je titulu u teškoj kategoriji. On nema više što za dokazati i mislim da nije zainteresiran za novi meč.‘‘, poručio je White u razgovoru za The Spun.

I vjerojatno je u pravu. U sedmom mjesecu navršit će se punih sedam godina od Brockovog posljednjeg nastupa, a Lesnaru će u sedmom mjesecu proslaviti i svoj 46. rođendan. Povratak u kavez jednostavno nema smisla za nekoć najveću UFC-ovu zvijezdu, a Jones će se zadovoljiti borbom protiv Stipe Miočića, najvećeg teškaša u povijesti UFC-a.

Linker
24. travanj 2024 17:36