UFC

Dana White o povratku ‘Kauboja‘: ‘Užasna ideja. Ne može se boriti do kraja života, moramo mu pronaći nešto drugo‘

Donald Cerrone i Ray Yee (desno)

 Screenshot (instagram, Donald Cerrone)
UFC-ov predsjednik zgrožen je Cerroneovom idejom o povratku u UFC-ov kavez

Donald Cerrone jučer je iznenadio MMA javnost tako što je najavio povratak sportu. 41-godišnji "Kauboj" povukao se iz MMA-a u sedmom mjesecu 2022. godine, nakon što je "submissionom" u drugoj rundi poražen od strane Jima Millera. Ne računajući "no contest" u meču protiv Nike Pricea, bio je to Cerroneov šesti uzastopni poraz, a posljednju pobjedu upisao je još u petom mjesecu 2019. godine.

Pet od ukupno šest uzastopnih poraza Cerrone je upisao prekidom, a četiri puta gubio je nokautom. Svima je bilo jasno kako je njegovo vrijeme prošlo, pa tako i njemu samom. Međutim, kako to obično biva s borcima, želja za povratkom u kavez/ring jako brzo se vrati, a ponekad nije u pitanju želja, nego financijski motivi.

"Želim se vratiti (u UFC) i odraditi još dvije borbe", rekao je Cerrone. "Kada sam se umirovio, rekao sam vam da idem srediti kosu i krenuti uzimati steroide. Brojka 50 mi već neko vrijeme stoji na pameti.", poručio je Cerrone.

Brojka 50 zapravo označava broj nastupa pod Zuffom, odnosno u organizacijama pod tom kompanijom. "Kauboj" je u UFC-u skupio 38 nastupa, a pod okriljem nekadašnjeg WEC-a odradio ih je još 10. Time je brojka nastupa pod Zuffinim organizacijama stala na 48, a Cerrone ju želi podebljati na 50. Ipak, povratak u UFC možda neće biti moguć. UFC-ov predsjednik Dana White osvrnuo se na ovu temu tijekom konferencije za medije koju je održao nakon sinoćnjeg DWCS eventa.

"Ne sviđa mi se ta ideja, užasna je. Volim ‘Kauboja‘, ali mrzim njegovu ideju. On se umirovio, što mu je preostalo za dokazati? Ako želiš zaraditi novac, idemo pronaći neki drugi način. Mrzim ovakve situacije. Ako se netko umirovio, onda je to napravio s razlogom. Nisu odlazili u mirovinu bez razloga, nego su znali da je gotovo.", započeo je White, ali nije se zaustavio na tome.

"Ne radi se samo o ovom sportu, nego o bilo kojem profesionalnom sportu, jednostavno je teško otići. Nije u pitanju samo novac, nego i osjećaj koji imate dok prolazite kroz tunel na putu do borilišta, osjećaj ulaska u kavez, pune tribine itd. Pogledajte naše evente na kojima je ‘Kauboj‘ prisutan. Svaki put kad ga prikažemo na velikom ekranu, publika poludi. On je jako voljen jer je godinama išao u ratove, ali vrijeme je da prestane ići u rat. Ništa više nije preostalo za dokazati. Radije bih pronašao nešto drugo za njega. Ako se radi o novcu, može raditi nešto drugo, jer neće se boriti do kraja života, a uvijek će trebati novac. Idemo odmah pronaći neki način zarade, umjesto da to radimo za tri godine. Cerrone ne bi trebao razmišljati o povratku borbama. On treba razmišljati o sljedećem koraku. Trebao je o tome razmišljati još prije dvije godine, ali očito nije. Mi smo ovdje za njega, volimo Cerronea i pomoći ćemo na bilo koji način. Ne želim više gledati kako ga udaraju u lice.", zaključio je White.

Dana je zapravo dao vrlo smislenu izjavu. Cerrone je još prije dvije godine bio više nego spreman za odlazak u mirovinu i nije se mogao nositi s borcima na ovako visokoj razini. Povratkom u UFC samo bi dodatno kompromitirao svoje zdravlje, a dodatne dvije borbe neće ga financijski osigurati do kraja života. Cerrone treba dugoročnu opciju, a povratak u kavez nije adekvatna opcija. Cerroneu se možda neće svidjeti Whiteova izjava, ali UFC-ov predsjednik je u pravu.

Linker
16. listopad 2024 14:29