UFC

‘On je otvoreno koristio steroide, a negativan test bi bio samo rupa u propisima. To možda nije ilegalno, ali nije ni ispravno‘

Donald Cerrone

 Screenshot (instagram, Donald Cerrone)
Jednom kada netko uzme nedozvoljena sredstva, ne može ga se više nazvati ‘‘čistim‘‘, bez obzira što će taj test pokazati negativan rezultat

Prije nekoliko dana, Donald Cerrone najavio je potencijalni povratak u UFC-ov kavez. Veliku pažnju to je privuklo zbog nedavnih objava ‘‘Cowboyja‘‘, u kojima je javno priznao korištenje nedozvoljenih sredstava, a čak je i sam postavljao fotografije na kojima se vidi da trenutno izgleda kao mladić.

Krajem njegove karijere u UFC-u, Cerrone nije izgledao najbolje. Toga se svi sjećaju, a Daniela Cormiera tu posebno brine jedna stvar – ukoliko bi se vratio i počeo pobjeđivati, jednostavno bi bilo nerealno da borac bolje izgleda u 40-im godinama života nego u 30-ima:

‘‘Kada trenirate, osjećate se bolje, pogotovo kada imate ‘pomoć‘. Onda vam u glavu dođe da se želite ponovno boriti, ali na kraju dana, ‘Cowboy‘ je javno priznao korištenje steroida! On jednostavno više nije čist. Čak i da se vrati, prođe testove, učini sve što je potrebno, ti efekti steroida bi mu svejedno dali veliku prednost‘‘, rekao je DC na svom YouTube kanalu.

‘‘Dakle na testovima bi bio čist, a to je samo korištenje rupe u propisima. Nije li to isto kao ona rupa kada tipovi izađu iz protokola testiranja kada su ‘ozlijeđeni‘, a onda se opet vrate u protokol. To nije ilegalno, ali nije ni ispravno. Ja sam protiv toga‘‘, dodao je.

Jednom kada netko uzme nedozvoljena sredstva, ne može ga se više nazvati ‘‘čistim‘‘, bez obzira što će taj test pokazati negativan rezultat. Da Cerroneu dopuste neometan povratak u kavez, to bi uistinu bio loš primjer za ostale, a vjerojatno bi u neko skorije vrijeme vidjeli još nekoliko ‘‘umirovljenja‘‘ u svrhu neometanog korištenja tih supstanci.

Linker
18. listopad 2024 16:46