UFC

Jailton Almeida želi napasti Aspinalla i privremenu titulu: ‘Za mene je Jon Jones i dalje broj jedan u diviziji‘

Jailton Almeida 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
S obzirom koliko će dugo čekati priliku da napadne ‘‘pravi‘‘ pojas, Tom Aspinall će u jednom trenutku i sam vjerojatno željeti braniti taj privremeni

Prošlog je mjeseca talentirani Brazilac Jailton Almeida nastavio svoj pohod na sami vrh teške kategorije. Svladao je tom prilikom Derricka Lewisa te je rijetke oduševio svojim nastupom, no na kraju je jedino bitno da je pobjeda upisana te je zadržao svoj pobjednički niz od čak 15 pobjeda.

Odmah nakon toga je izrazio želju da se bori protiv Ciryla Ganea, no izgleda da je u posljednjih nekoliko dana malo ‘‘promijenio ploču‘‘. Almeida je rekao kako želi napasti privremeni pojas koji je trenutno u vlasništvu Toma Aspinalla:

‘‘Borba protiv Ciryla Ganea bi bila idealna, ali Tom Aspinall je govorio neki dan po medijima ili gdje već, da se želi boriti protiv mene. Tako da, mislim da bi borba protiv Toma Aspinalla trebala doći prije za mene. To bi bila jako dobra borba jer je Tom Aspinall jako kompletan borac‘‘, rekao je Almeida za MMA Junkie te nastavio:

‘‘On se jako dobro kreće, sebe vidim kao njemu ravna te baš zbog toga mislim da bi borba bila odlična. To bi bila fer borba. Budućnost kategorije. No, Jon Jones je i dalje najbolji u kategoriji. Ne sumnjam da Aspinall ima potencijal da to postane, no za mene je i dalje na tom mjestu Jon Jones‘‘.

S obzirom koliko će dugo čekati priliku da napadne ‘‘pravi‘‘ pojas, Tom Aspinall će u jednom trenutku i sam vjerojatno željeti braniti taj privremeni. Ukoliko se Almeida bude prije borio s Ganeom i ukoliko ga k tome i pobijedi, možda bi se i mogao tada naći u ovim razgovorima.

Linker
06. svibanj 2024 08:02