UFC

Dana White optužio menadžera Francisa Ngannoua: ‘On je inkompetentan i pun sranja!‘

Dana White
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Čini se kako rastu tenzije zbog ugovaranja borbe za privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije

Puno reakcija ishodila je najnovija odluka čelništva UFC-a. Naime, Dana White je u razgovoru za ESPN otkrio kako će UFC u kolovozu na UFC 265 priredbi dobiti privremenog prvaka teške kategorije unatoč činjenici kako su tek tri mjeseca prošla od zadnje borbe aktualnog prvaka Francisa Ngannoua. Ne treba spominjati kako je takva odluka šokirala mnoge, a naročito Francisa i njegov tim.

Reporter ESPN-a Brett Okamoto na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju Francisa uz koju je priložena izjava njegovog menadžera Marquela Martina.

''Ovo nam je došlo kao totalni šok. Raditi borbu za privremenog prvaka tako brzo uistinu je iznenađujuće ako pogledamo povijest ove kategorije. Francis se upravo vraća u SAD kako bi nastavio s treninzima, a titulu je osvojio prije samo tri mjeseca.Nismo sigurni kakvi se razlozi kriju iza ovakve odluke, no nadamo se da će nam UFC razjasniti ovu situaciju te da ćemo ispraviti ovo što je prije moguće. Na kraju dana, oni kontroliraju ovakve odluke.'', izjava je Marquela Martina.

UFC-ov predsjednik Dana White osvrnuo se na izjavu Martina u komentaru spomenute objave:

''Ovaj tip je pun sranja. On točno zna što se događa i uopće nije 'šokiran'. Nekoliko puta smo mu rekli da će se ovo dogoditi. Njegove menadžerske sposobnosti su inkompetentne te se nadam da će Francis početi tražiti nove ljude koji će brinuti o njegovoj karijeri.'', napisao je Dana White u komentaru.

Međutim, Marquel Martin nije ostao suzdržan na ovakve prozivke te je napisao reply na prozivku Whitea:

''U šoku smo zbog vaše odluke jer smo vam rekli da nam rujan odgovara. U totalnom smo šoku jer ste nam prijetili ovime nakon manje od tri mjeseca (od Francisove zadnje borbe). Znali ste da Francis treba više vremena. Točno je, zato smo u totalnom šoku. Znam da si strastven i emocionalan, no pokušavaš narušiti moj integritet, a prema tebi se odnosim s poštovanjem. Sve to govori više o tebi nego o meni. Nisam čak niti ljut nego impresioniran jer sam privukao tvoju pažnju.'', odgovorio je Martin te nastavio:

''Nekompetentan menadžment? Mislim da odrađujemo vraški dobar posao. Smatram da ti se zapravo ne sviđa činjenica da Francisa ne predstavljam samo ja, nego kompletna agencija nad kojom nemaš kontrolu. Pokušavaš ugurati svoje ljude da ga predstavljaju kako bi ti mogao profitirati. Evo jednog prijedloga, otkrijmo ljudima sve kako bi vidjeli tko je u pravu. Emailove, poruke, pozive, sve. Dogovoreno? Ja sam spreman biti odbačen od strane UFC-a jer UFC i ti niste ono čime sam definiran. Kako ti sve ovo zvuči? Iskreno i s poštovanjem, tvoj bivši zaposlenik - Marquel Martin'', završio je Marquel sa svojim odgovorom podsjećajući kako je nekoć radio za UFC kao koordinator za sponzorsku prodaju.

Čini se kako ćemo puno toga još saznati u narednom periodu, a nema sumnje kako će će se svaka strana držati svoje priče. Sami prosudite kome ćete vjerovati u cijeloj priči.

Linker
26. travanj 2024 23:08