UFC

Dana White osvrnuo se na mogući meč Miočića i Jonesa: ‘Sve ovisi o Francisu i njegovom koljenu‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Dojam je da predsjednik UFC-a prefeira uparivanje Jonesa s aktualnim prvakom kategorije

Uzevši u obzir da se Dana White proteklih tjedana dobrano pritajio na godišnjem odmoru, MMA javnost ostala je bez nekih konkretnijih informacija u vezi raznoraznih špekulacija koje su se pojavljivale.

Špekulacija o mogućem meču između Jona Jonesa i Stipa Miočića već podosta dugo kruži kroz MMA medije i javnost, a White je isticao kako postoji mogućnost za ugovaranje tog meča, ali ništa konkretno nije dao naslutiti.

Nakon sinoćnjeg UFC on ABC 3 eventa, UFC-ov predsjednik ponovno je upitan na tu temu. Jones je proteklog mjeseca navodio kako bi se mogao boriti s Miočićem u devetom mjesecu, a iako je deveti mjesec sve bliže, službenih objava tog meča nema.

Čini se kako bi UFC zapravo radije upario Jonesa s Ngannouom, iako Francis Ngannou prolazi kroz oporavak od teške ozljede i oepracije koljena. ‘‘Predator‘‘ u kavezu neće biti vjerojatno do početka sljedeće godine, ali White je na pitanje o Jonesovom teškaškom debiju odgovorio:

‘‘Radimo na tome. On (Jones) bi se trebao boriti ove godine. Sve će ovisiti o Francisu i njegovom koljenu.‘‘

Kao da se White i UFC nadaju da će se Ngannou vratiti ranije od očekivanog, a onda Jon Jones ne bi morao pretjerano dugo čekati i meč s Miočićem u devetom ili desetom mjesecu ne bi imao smisla za njih, ukoliko je Ngannou spreman vratiti se prije završetka ove kalendarske godine.

Problem je i s ugovorom Francisa Ngannoua. UFC-ov prvak teške kategorije još uvijek nije pristao na potpis novog ugovora, a početkom godine izjavio je kako se ne planira više boriti pod okriljem UFC-a, sve dok ne udovolje svim njegovim željama. White tvrdi da su trenutno u pregovorima.

‘‘Imali smo sastanak s njim ovaj tjedan. Kad budem nešto znao, obavijestit ću vas.‘‘

Dakle sastanci i komunikacija na relaciji UFC-Ngannou postoji, a kakav će točno dogovor ishoditi iz cjelokupne situacije, saznat ćemo u periodu koji slijedi. Stipe Miočić također radi na povratku u kavez, a bilo bi zanimljivo vidjeti s kime bi ga promocija uparila u slučaju da ostane bez željenog meča s Jonesom.

Linker
18. travanj 2024 22:50