UFC

Dana White potvrdio: Glover Teixeira ide na pobjednika između Blachowicza i Ankalaeva!

Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sa sutrašnje priredbe su ga maknuli, ali ipak će se iskupiti bivšem prvaku

Sa 43 godine života biti aktivan sportaš je samo po sebi impresivno, a boriti se sa najjačom konkurencijom za titulu prvaka u UFC-u je nešto što samo rijetki mogu. Glover Teixeira sutra je protiv Prochazke trebao predvoditi UFC 282, ali zbog nesretne ozljede Jiri je bio prisiljen povući se iz borbe.

UFC nije imao izbora nego prebaciti Anakalaeva i Bachowicza na glavnu borbu večeri, pogotovo nakon što je Glover odbio u tako kratkom vremenu ići na ponajboljeg borca u kategoriji. No, Glover neće ostati uskraćen jer je Dana potvrdio da će upravo on ići na onoga tko sutra osvoji pojas.

‘‘Sto posto da. Da, mislim, borba protiv Ankalaeva je ponuđena Gloveru i nije ju htio prihvatiti. Vjerojatno će biti dvije borbe za pojas dok se Jiri ne vrati tako da da, Glover je sljedeći.‘‘, rekao je Dana u viralnom podcastu s Paddyjem.

Inače, odmah nakon što se Jiri ozlijedio bilo je jasno da se barem godinu dana neće boriti tako da je napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju. Gloveru je odmah ponuđen Ankalaev, no on je rekao da mu je to premalo vremena za takvog borca i tražio je da se borba prebaci za UFC 283 koji se u prvom mjesecu održava u Brazilu.

UFC to nije prihvatio te je Glover ‘‘izvisio‘‘, no ipak će se iskupiti bivšem prvaku jer će ići na sutrašnjeg pobjednika. Hoće li Blachowicz ponovno postati prvak ili će Ankalaev biti šreviše za njega, saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju.

Linker
27. travanj 2024 04:10