UFC

Daniel Cormier o ‘main eventu‘ UFC-a 300: ‘Ova borba je savršen izbor, privući će najviše fanova‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
‘Priredbi nedostaje borba koja ima pozadinsku priču i mnogo zle krvi‘

Daniel Cormier vjeruje da postoji još veća borba za povratak Conora McGregora koji bi bio savršen da predvodi UFC 300. Očekuje se da će se McGregor (22-6, 10-4 UFC) susresti s Michaelom Chandlerom u svojoj povratničkoj borbi, ali službeni datum tek treba biti određen.

UFC 300 počinje se lijepo oblikovati, ali je još uvijek bez glavne borbe večeri. Revanš između prvaka u velter kategoriji Leona Edwardsa i Belala Muhammada povezivan je s ovom priredbom, ali Cormier to ne vidi kao dovoljno veliki meč da predvodi taj "event".

"Ono što ću reći o UFC-u 300 jest da nedostaje velika borba, borba koja mora imati pozadinsku priču i mnogo zle krvi. Dakle, to ne mogu biti Belal Muhammad i Leon Edwards. Iako je to fantastična borba, ne ispunjava kriterije za ovu priredbu", kazao je u podcastu "DC & RC".

Cormier vjeruje da bi McGregor, najveća zvijezda sporta, trebao predvoditi UFC 300. Nate Diaz objavio je sliku licem u lice s McGregorom u oktogonu, dajući naslutiti da je spreman za njihovu trilogiju. Budući da su na trenutnom omjeru 1-1, Cormier vidi ovaj meč kao borbu koja bi trebala predvoditi UFC 300.

"Bez obzira protiv koga bi se borio, privlačnost dolazi s njim, ali ako se bori protiv Diaza, to je ono što vjerujem da će privući najviše pozornosti – samo zbog Diaza i intrige, načina na koji su se odigrale te dvije borbe. To su još uvijek dva PPV-a s najvećom zaradom u povijesti".

Diaz se nije natjecao u MMA-u od svoje pobjede nad Tonyjem Fergusonom u rujnu 2022. godine, što je bila posljednja borba u njegovom UFC ugovoru. Iako je otišao, glavni čovjek UFC-a Dana White držao je otvorena vrata za mogući budući povratak. Otkako je napustio promociju, Diaz se prošlog rujna borio u boksačkom meču protiv Jakea Paula te je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. McGregor se nije borio od srpnja 2021. godine kada je slomio nogu tijekom poraza od Dustina Poiriera u njihovoj trilogiji.

Linker
26. travanj 2024 17:11