UFC

Demetrious Johnson smatra Jonesa najvećim svih vremena: ‘Nevjerojatno je što je učinio Ganeu‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, Morning Kombat)
Johnson uistinu nikad nije imao problem reći ovakve stvari bez imalo ega, iako i njega mnogi smatraju ‘‘GOAT-om‘‘

Što više reći o prošlotjednoj pobjedi Jona Jonesa nad Cirylom Ganeom, osim da je Jones pokazao da u ovoj igri uistinu postoje leveli. Oko pola runde mu je trebalo da prekidom pobijedi borca kojeg se često oslovljava kao budućnost teške kategorije, a zatim je prozvao i Stipu Miočića na njihov međusobni obračun.

Jones je nakon pobjede zauzeo svoje staro mjesto, odnosno prvo na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Neki će se s tim složiti, neki neće, a tu će ostati sve dok bude pobjeđivao. Mnogi će reći da je Jones ovom pobjedom potvrdio svoj ‘‘GOAT‘‘ status, a s tim se slaže i Demetrious Johnson:

‘‘Da, to sam uvijek mislio o Jonu Jonesu. Ono što je Jon Jones učinio prošle subote Ganeu, mislim, srušio ga je dolje i ugušio. Iskreno vjerujem da je to mogao raditi i u poluteškoj. Ja sam imao rekord od 14 uzastopnih obrana titule, a mislim da je on sad na 15. Pogledajte i GSP-a. Mislim da je on uzeo četiri godine pauze pa se 2013. borio protiv Johnnyja Hendricksa a onda 2017. pobijedio Michaela Bispinga koji je bio prvak. Pogledajte i Andersona Silvu, svi smo mi učinili odlične i velike stvari za sport‘‘, rekao je Johnson za TMZ.

‘‘Jedina stvar koja razdvaja mene i sve njih jest da su oni otišli u kategorije iznad i tamo napadali pojas, a ja to nisam učinio. Henry Cejudo je to učinio, Jon Jones je to učinio, Randy Couture isto. To je jedina stvar koju ja nisam učinio‘‘, dodao je.

Iako nije napadao pojas u višoj kategoriji, Johnson je mnogima također favorit kad se govori o ‘‘GOAT-u‘‘. No, po njemu nema dvojbe da je Jones najveći svih vremena.

Linker
19. travanj 2024 06:37