UFC

(VIDEO) ‘Ovo je bilo impresivno‘: Pogledajte kako je Adesanya reagirao na pobjedu Jona Jonesa

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nije skrivao oduševljenje Jonesovom dominantnom izvedbom

Općepoznato je da Israel Adesanya i Jon Jones nisu ljubitelji jedan drugoga. Još dok je Jon Jones vladao poluteškom kategorijom, Israel Adesanya imao ga je ‘‘na nišanu‘‘ i nadao se međusobnom obračunu.

Jones je ipak napustio polutešku kategoriju, ali ne zbog Adesanye, nego zbog želje da se okuša u teškoj kategoriji. ‘‘Izzy‘‘ je u trećem mjesecu 2021. godine pokušao doći do titule prvaka među poluteškašima, ali Jan Blachowicz porazio ga je jednoglasnom odlukom i tako pokazao da bi se Adesanya jako teško nosio s Jonesom.

Unatoč tome, Adesanya je u par navrata znao istaknuti da ne odustaje od želje za obračunom s Jonesom, iako nakon Jonesovog prelaska među teškaše, šanse za taj meč zbilja su minimalne. Adesanya se prije svega mora fokusirati na srednju kategoriju u kojoj nastupa i u kojoj je ostao bez pojasa. 8. travnja (četvrti mjesec) čeka ga borba za pojas protiv Alexa Pereire koji ga je porazio triput, ako računamo i dvije pobjede u kickboksu.

No, vratimo se na Jona Jonesa i Adesanyu. Naravno da je ‘‘Izzy‘‘ popratio nastup Jona Jonesa na UFC 285 eventu, a već po tradiciji, Adesanya je snimao svoje reakcije na mečeve koji su se održali, a zatim je video postavio na YouTube. Kao i mnogi gledatelji, Adesanya je bio vidno iznenađen lakoćom kojom je Jones došao do pobjede, a tapkanje Ciryla Ganea popratio je reakcijom:

‘‘Što se dogodilo? Što je mu je on (Jones) napravio? To je bilo tako suptilno. Moguće da ga je pritisnuo i prsima ili nešto takvo. Htio sam vidjeti više, ali ovo je impresivno. Stvarno impresivno.‘‘, rekao je Adesanya, a kasnije je dodao:

‘‘Rekao sam da ću biti šokiran ako Gane pobijedi, ali način na koji je Jones ovo odradio, lakoćom? To je šokantno.‘‘, dodao je Israel.

Koliko god ne simpatizirao Jonesa, Adesanya je morao priznati da se radilo o fantastičnoj izvedbi, a kako je reagirao na ostale mečeve s UFC 285 eventa, pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
22. travanj 2024 15:06