UFC

‘Dentist‘ otpušten iz UFC-a, presudila mu tri poraza u zadnja četiri nastupa

Darren Stewart
 Screenshot (youtube, Ufc)
30-godišnji engleski borac priliku će morati potražiti u nekoj drugoj promociji

Darren Stewart (12-8-0, 5-7 UFC, 2 NC) više nije član UFC-a. Borac nadimka ''Dentist'' (Zubar) proteklog vikenda nastupio je na UFC on ESPN 30 priredbi te je nokautom u prvoj rundi izgubio od Dustina Jacobyja. Tim porazo Stewart je izgubio drugi meč zaredom te ukupno treći u zadnja četiri nastupa. Jedan od mečeva koje nije izgubio onaj je protiv Eryka Andersa u ožujku ove godine. Tada je Anders pogodio Stewarta nedozvoljenim udarcem koljenom te je borba proglašena ''No contestom''. Ipak, dvojac je u lipnju ponovio borbu, a Anders je slavio jednoglasnom odlukom.

30-godišnji ''Dentist'' u UFC je došao 2016. godine iz Cage Warriorsa kao neporaženi borac sa 7-0 scoreom. Njegova pobjeda u debiju protiv Francimara Barrosa preinačena je u ''No contest'' zbog udarca glavom, a Stewart je u revanšu izgubio. Iako je nanizao još dva poraza nakon toga, promocija mu je pružila još jednu priliku, a on se iskupio dvama pobjedama. Ipak, ''Dentist'' je češće gubio nego pobjeđivao u UFC-u, a zadnji puta slavio je u kolovozu prošle godine kada je ''giljotinom'' završio Makija Pitola. Stewart je pobjedu posvetio ubijenom prijatelju Jahreau Shepherdu, no nažalost nakon toga više nije pobijedio u UFC-u.

Engleski borac sada će morati pronaći novog poslodavca. Tokom svojih 5 godina u UFC-u nastupao je u srednjoj i poluteškoj kategoriji, no nije pobjeđivao naročito zvučne protivnike. Ipak, tek mu je 30 godina i definitivno stigne povezati nekoliko pobjeda u drugoj promociji te se eventualno vratiti u najjaču svjetsku MMA organizaciju. Čak i ako ne uspije, možda se pronađe u nekoj drugoj promociji gdje će biti konkurentniji nego je bio u UFC-u koji se zasad pokazao prevelikim zalogajem za ''Dentista''. Uz pet pobjeda, Stewart UFC napušta s ukupno tri osvojena bonusa. 2017. godine osvojio je bonus za ''Najbolju borbu večeri'' u porazu protiv Juliana Marqueza, a dvaput se okitio bonusa za ''Najbolju izvedbu večeri''. To se dogodilo u borbama protiv Makija Pitola i Erica Spicelyja.

Linker
21. travanj 2024 22:06