UFC

Ngannou i Gane se gotovo sigurno neće boriti ove godine: ‘Još uvijek se nadamo Jonu Jonesu!‘

Francis Ngannou
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sve je izglednije kako se ne moramo nadati još jednoj ovogodišnjoj UFC borbi za teškašku titulu

Kad je Francis Ngannou krajem ožujka savladao Stipu Miočića, mnogi su pokušavali pronaći nešto pozitivno u tome. Ono glavno bilo je velika želja Ngannoua za borbom, slijedom čeka bi trebao biti aktivniji prvak pa bi tako i Stipe mogao što prije dobiti priliku titulu vratiti. Ipak, pet mjeseci nakon te borbe, Ngannou ne zna apsolutno ništa o svom idućem nastupu, a u međuvremenu je čak uvedena i privremena teškaška titula.

To je vrlo nezavidna situacija s kojom se treba znati nositi. A kako to rade UFC-ov teškaški prvak i njegov tim, otkrio je njegov trener Eric Nicksick u razgovoru za MMA Hour Ariela Helwanija. Odmah se okrenuvši tome kad vjeruje da bi njegov najpoznatiji borac trebao ponovno u Octagon.

"Čekamo i nadamo se. Posljednje smo čuli da se govori o siječnju. No, nikad ne znaš. Kao da vam UFC uvijek želi napraviti lažnjak. Mogli bi odjednom samo javiti da se borimo protiv Jona Jonesa", rekao je Nicksick, dodavši kako je to zapravo i dalje njegova najveća želje i nada:

"Uvijek postoji šansa za tu borbu i to je borba koja bi se trebala organizirati. Bili bi mi strašno da propustimo priliku organizirati tu borbu između Francisa i Jona. Za mene je Jon Jones najveći borac svih vremena, a kao trener i natjecatelj želim se nadmetati protiv onih najboljih. Gajim veliko poštovanje prema Jonu, Brandonu Gibsonu i tom cijelom timu u JacksonWinku, no to je ono što mi želimo. Natjecati se protiv onih najboljih u ponudi. Ciryl je tu svakako stavio svoje ime, ali borba koju fanovi, mediji i svi ostali žele vidjeti je protiv Jona Jonesa."

Ngannou se već bio krenuo pripremati za borbu protiv Lewisa u rujnu, kad je UFC donio odluku o borbi za privremeni pojas između Ganea i Lewisa mjesec dana ranije. To je svakako stavio Ngannoua na čekanje pa ćemo tako još jednom imati preko pola godine između dvije borbe za UFC-ovu teškašku titulu.

Što se tiče Ganea, Eric nije baš previše impresioniran onime što je isti napravio protiv Lewisa, nego borbu ranije.

"Puno me više impresionirao protiv Volkova. Ta borba nam je podosta više rekla o njemu, prije svega zbog distance i dužine kakvu Volkov posjeduje te onoga što je sposoban napraviti protiv udarača", kratko je prokomentirao.

Na kraju se morao osvrnuti na cijelu situaciju koja je Ngannoua, iako je najavio biti aktivan prvak, učinila još jednim od onih koji se bore jednom godišnje. Samo jednu borbu odradio je i u 2020. godini.

"UFC poslovno radi ono što je najbolje za njih. Ono što mene čini sretnim je činjenica da je Francis konstantno u dvorani. Istog trenutka kad smo saznali da se treba boriti protiv Derricka Lewisa smo ušli u kamp. Kad smo se u pandemiji trebali boriti protiv Rozenstruika, sve se odužilo na kamp od 14 ili 15 tjedana. To nam je jako pomoglo. Mogli smo paziti na njegovu težinu i držati ga aktivnim. Gradili smo vještine i radili jako puno toga 'iza zavjese'. On je gladan i motiviran. Mi ne možemo kontrolirati politiku UFC-a, možemo samo u potpunosti se predati treningu i čekati da se dobre stvari dogode", objasnio je kako stvari stoje te da im ne preostaje ništa drugo nego raditi i čekati.

Linker
23. travanj 2024 21:29