UFC

Dogovorena borba Charlesa Oliveire i Dustina Poiriera za UFC titulu

Charles Oliveira
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Posljednja UFC-ova PPV priredba u 2021. godini ugostit će jednu od najiščekivanijih borbi

Iz više različitih vrlo relevantnih izvora potvrđeno je ono o čemu se zapravo već neko vrijeme podosta otvoreno pričalo. Charles Oliveira svoju će prvu obranu titule UFC prvaka imati u prosincu, kako je zapravo već više puta sam najavio, a protivnik će mu biti također očekivano ime, Dustin Poirier.

Iako od strane UFC-a to još uvijek nije potvrđeno, jasno je kako će se ova borba održati na UFC 269 priredbi, predviđenoj za 11. prosinca. Za istu je već najavljena jedna borba za titulu, onu ženske bantam kategorije, između Amande Nunes i Julianne Pene, no od početka je bilo jasno kako UFC neće ići u rizik s takvog borbom kao onom koja će program predvoditi. Oliveira i Poirier trebali bi biti dobar zalog za barem zadovoljavajuću prodaju prijenosa, no isto tako će to biti pravi ispit Poirierove popularnosti nakon dvije izuzetno uspješne priredbe koje je predvodio borbama protiv Conora McGregora.

Oliviera (31-8, 19-8 UFC) je titulu osvojio u svibnju, savladavši Michaela Chandlera tehničkim nokautom u drugoj rundi. Bila je to za Brazilca deveta pobjeda od nizu, od čega čak osma prekidom. Na njegovu poziciju prvaka uistinu nitko ne može dati prigovor, no bilo je jasno da će ga odmah u prvoj obrani pojasa čekati pravi ispit. Zapravo, u vrhu lake kategorije, unatoč takvom imenu iste, lakih izazova niti nema.

Za Poiriera (28-6, 20-5 UFC) će ovo biti drugi napad na titulu prvaka, nakon što u rujnu 2019. godine protiv Khabiba Nurmagomedova nije uspio doći do iste. Pobjedama nad Danom Hookerom te posebno dvjema nad Conorom McGregorom oko sebe je stvorio status borca koji bi po umirovljenju Dagestanca trebao preuzeti tron, a on to sada napokon ima namjeru i napraviti, nakon što je prvu ponudu za borbu protiv Oliveire odbio radi srpanjske borba protiv McGregora. Dana White je tim putem pohvalio tu njegovu odluku, rekavši kako Dustina sigurno čeka napad na titulu ukoliko dođe do pobjede, što je jasno kako će se sad ostvariti.

Linker
20. travanj 2024 03:54