UFC

Ugovorena međusobna borba Top 5 članica UFC-ove slamka kategorije

Marina Rodriguez

 screenshot (YouTube, UFC)
Marina Rodriguez i Yan Xiaonan u međusobnoj će borbi odlučiti koja od njih je bliže napadu na tron

Dok se još uvijek ne zna kakvi su UFC-ovi planovi po pitanju Rose Namajunas i njene druge obrane titule UFC prvakinje slamka kategorije, unutar drugog šampionskog staža, matchmaking unutar kategorije radi bez problema. Tako je službeno ugovorena međusobna borba trenutno treće i četvrte borkinje službene ljestvice izazivača.

Marina Rodriguez (15-1-2, 6-1-2 UFC) će nakon briljantne 2021. godine tražiti nastavak svog niza protiv borkinje koja istu neće pamtiti to najboljem. To je 32-godišnja Kineskinja Yan Xiaonan (13-2, 6-1 UFC).

Rodriguez je u godini na izmaku nastupila tri puta, upisavši tri zapravo neizmjerno velike pobjede, usput ugasivši dva potencijalna "hypea". Prvo je zaustavila Amandu Ribas i to nokautom, a onda je sudačkim odlukama bila bolja od Michelle Waterson te MacKenzie Dern. Očekivala je da bi joj posljednja pobjeda mogla biti vrijedna napada na titulu prvakinje, no očito će morati prije toga savladati još jednu prepreku. Njen jedini poraz u karijeri došao je podijeljenom sudačkom odlukom i to od Carle Esparze.

Xiaonan je također u ostvarenju svojih ambicija zaustavljena od Esparze i to je njena jedina borba u 2021. godini. Ušla je u nju s nizom od šest pobjeda i UFC je već sanjao borbu dvije Kineskinje za titulu. No, osim što je Weili Zhang dva puta poražena od Rose Namajunas, niti njena sunarodnjakinja nije uspjela opravdati očekivanja. Imat će priliku to popraviti već u prvoj idućoj borbi.

Ova borba odlazi na UFC 272 priredbu koja se održava 5. ožujka, a još uvijek nema svoju glavnu borbu. Tek se nešto šuška da bi tu svoje mjesto mogli naći Glover Teixeira i Jiri Prochazka, a mogao bi UFC pronaći mjesto i za Valentinu Ševčenko.

Linker
20. travanj 2024 17:27