UFC

‘Ferguson nije gotov, ali nije ni nikad bio elitni borac lake kategorije‘

Tony Ferguson i Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Njegove su vještine bile vrlo učinkovite zbog načina na koji su se drugi protiv njega borili‘

Justin Gaethje prisjetio se svoje borbe s Tonyjem Fergusonom i usput otkrio kako 'El Cucuy' po njegovom mišljenju "nikad nije ni bio elitni borac lake kategorije".

Gaethje i Ferguson obračunali su se u svibnju prošle godine. Justin je dominirao većim dijelom tog susreta, a nakon brojnih teških udaraca koji su odsjeli na Tonyjevoj glavi sudac je odlučio zaustaviti borbu. Prekid meča stigao je u drugoj polovici pete runde, a Gaethje je tog dana u Jacksonvilleu zaustavio Fergusonov niz od 12 pobjeda.

"Tony je uvijek bio taj lik. Njegovi protivnici su konstantno ulazili u kavez, borili se u kaosu i odbijali stvarati potrebni prostor. Ne znam zašto (Anthony) Pettis i (Donald) Cerrone nisu mogli napraviti ono što sam ja napravio, ali mislim da se to oduvijek moglo izvesti. To što nije bilo fanova mi je stvarno pomoglo da ostanem fokusiran, a to je ogroman faktor kada se borite s Tonyjem jer sami pogled na njegovo lice natjerat će vas na borbu. Ne mislim da je gotov, ali mislim da on nije elitni borac lake kategorije. Mislim da to nikad nije ni bio. Smatram da se tu jednostavno radi o tome da su njegove vještine bile vrlo učinkovite zbog načina na koji su se drugi protiv njega borili", rekao je Gaethje u razgovoru s ESPN-om.

Nakon njihovog meča, Ferguson je izgubio i od Charlesa Oliveire. I ovoga puta uvjerljivo, ali je za razliku od susreta s Justinom dočekao čitanje sudačkih kartica.

"Oliveira me impresionirao. Ne želim ništa oduzeti od njegove pobjede, ali Tony više nije bio ista osoba. Nitko ni ne može biti nakon onoliko udaraca u lice. Poslije toga se borite s manje samopouzdanja, a samopouzdanje ga je činilo toliko opasnim", zaključio je Gaethje.

Linker
20. travanj 2024 10:55