UFC

(FOTO) Objavljen je poster za spektakularni UFC 299 event: Benoit Saint Denis prvi put se našao na službenom posteru

Benoit Saint Denis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Moramo priznati da poster izgleda jako dobro

UFC 299 event na papiru izgleda nevjerojatno dobro. Više puta smo već pisali o ‘‘fight cardu‘‘ tog eventa i divili smo se poslu koji su obavili UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘.

Sean O‘Malley i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera predvode event borbom za pojas u bantam kategoriji, ali ostatak ‘‘fight carda‘‘ vjerojatno nudi nekoliko još boljih mečeva. Obračun između Dustina Poiriera i Benoita Saint Denisa ima velik potencijal da se pretvori u najbolju borbu godine.

Saint Denis i Poirier borci su koji jednostavno ne pružaju dosadne borbe. Svaki njihov meč nudi nevjerojatnu atraktivnost i uzbuđenje, a 9. ožujka (treći mjesec) naći će se na suprotnim stranama kaveza. Saint Denis je perspektivni borac koji tek grabi ka samom vrhu lake kategorije, dok je Dustin Poirier već prekaljeni veteran kojeg dugi niz godina gledamo pri vrhu. Je li vrijeme za smjenu generacija, saznat ćemo za mjesec i pol dana.

Obračun generacija nude još neki mečevi UFC 299 eventa. Jailton Almeida bit će na najtežem dosadašnjem testu, a čeka ga meč protiv Curtisa Blaydesa. Jack Della Maddalena nije dosad imao teži ispit Gilberta Burnsa, a Mateusz Gamrot okušat će se protiv Rafaela dos Anjosa, bivšeg prvaka i budućeg člana UFC-ove Kuće slavnih.

Tu su još i nastupi Petra Yana (vs. Song Yadong), Kevina Hollanda (vs. Michael Page), Michela Pereire (vs. Michal Oleksiejczuk), kao i debi strašnog Kubanca Robelisa Despaignea. Stvarno fantastičan ‘‘fight card‘‘.

Naravno, moramo se još neko vrijeme strpiti do tog eventa i preostaje nam nadati se da neće biti neplaniranih otkazivanja mečeva. Vjerovat ćemo da će ‘‘fight card‘‘ ostati netaknut.

Iako nas još dosta dijeli od same priredbe, UFC je izbacio službeni poster UFC 299 eventa. Često se njihovi dizajneri nađu na meti kritika zbog nemaštovitih i neatraktivnih postera, ali dojam je da su ovaj put odradili sasvim dobar posao.

Osim Vere i O‘Malleyja koji su očekivano u krupnom planu, mjesto na posteru našli su Dustin Poirier i Benoit Saint Denis. Navikli smo da Poirier bude na posterima, ali Benoit Saint Denis prvi put u karijeri dobio je ovu čast. Porazi li Poiriera, ne sumnjamo da ga čeka još mnogo postera na kojima će pronaći svoje mjesto.

Linker
27. travanj 2024 06:23