UFC

Francis Ngannou iznio teške optužbe na UFC: ‘Sve je bilo namješteno da padnem‘

Francis Ngannou 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Po njemu je UFC znao za ozljedu koljena i svejedno su organizirali borbu protiv Ganea

Prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua u kavezu nismo gledali od prvog mjeseca kada je sudačkom odlukom pobijedio Ciryla Ganea. Bila je to nedvojbeno jedna od težih borbi u Francisovoj karijeri u koju je, usputno rečeno, ušao ozlijeđen, ali na kraju je ipak uspio svladati odličnog Ganea koji je također bio blizu pobjedi.

Od te obrane titule Ngannou se nije borio, a nije često ni govorio o svojoj ozljedi. Jedino što se praktički znalo jest da ima problema s koljenom, a trener Eric Nicksick bi ponekad javnost obavijestio o stanju prvaka.

No, Francis je izgleda još uvijek ogorčen na UFC jer su borbu protiv Ganea, navodno, ipak organizirali iako su znali da je ozlijeđen:

‘‘Sve je bilo namješteno da padnem i kolabriram, da se ne vratim. To je bilo to. Tako je bilo namješteno, a ja sam rekao OK, tako će i biti, idemo‘‘, rekao je Ngannou na svom YouTube kanalu.

‘‘Ozljeda se dogodila 28. prosinca (dvanaesti mjesec), točno tri dana nakon Božića. To je bio tip koji je tek došao, mislim da mu je to bio drugi trening u dvorani. Sparirali smo i on je postao ljut, očajnički me je pokušao rušiti. Čuo sam pucketanje u koljenu, znao sam da se nešto događa. Bio sam zagrijan pa nisam ništa osjetio‘‘, objasnio je.

Ono što Ngannou tu implicira jest da je UFC znao za ozljedu koljena i da svejedno nisu pristali na pomjeranje datuma borbe. Ovo su isključivo njegove riječi tako da to treba uzeti u obzir i ne donositi preuranjene zaključke, a treba uzeti u obzir i činjenicu da s njima nije u dobrim odnosima te da je vjerojatno ogorčen.

Linker
20. travanj 2024 21:00