UFC

Gadelha smatra nepoštenim što se Andrade bori u slamka kategoriji

Claudia Gadelha i Jessica Andrade (Instagram)
Jedna od najboljih borkinja UFC-ove slamka kategorije, Claudia Gadelha, smatra kako je Jessica Andrade toliko snažna da nije pošteno što nastupa u njenoj kategoriji. Osim toga, smatra da bi potez kojim je savladala Rose Namajunas trebao biti ilegalan.

Gadelha se protiv Jessice Andrade borila u rujnu 2017. godine i tad je shvatila što znači borba protiv trenutne UFC prvakinje. Dok je uspijevala kontrolirati tempo, Gadelha je izgledala dobro. No, čim se borba usporila, shvatila je kakva je snaga u Andrade. Ova ju je jednostavno uništila svojom snagom, a na račun iste je došla i do UFC titule u borbi protiv Rose Namajunas. Gadelha je tu borbu vrlo zanimljivo prokomentirala.

"Bilo je to teško gledati. Uopće nije pošteno to što se Jessica bori u slamka kategoriji. Toliko je snažnija od ostalih djevojaka i strašno mi je žao onoga što se dogodilo Rose. Gotovo ju je ubila, nije bilo lako gledati", smatra bivša izazivačica slamka kategorije, koja je dodala još nešto o samom bacanju:

"Osim toga, smatram kako je ta borba trebala biti poništena. To što je Jessica napravila nije borilački potez, nije nešto što ćeš naučiti u dvorani. To je bio brutalan potez koji svatko može napraviti ako posjeduje takvu snagu kao ona."

Andrade je bila snažnija od većine protivnica i dok se borila dvije kategorije iznad, u bantamu. No, uspjela je pronaći način za skidanje kilograma te je postala dominantna u kategoriji gdje tehnički zaostaje za velikim brojem protivnica. Do sada je tek Joanna Jedrzejczyk uspjela pronaći taktiku za izbjeći klinč u borbi protiv Andrade. Namajunas je pokušala upotrijebiti sličnu taktiku, no ipak je uhvaćena u drugoj rundi. Iduća koja će pokušati savladati Andrade je Weili Zhang na Fight Nightu u Kini koji se održava 31. kolovoza.

Linker
01. svibanj 2024 08:06