UFC

Garry nastavlja svoj uspon prema vrhu: Završio Rodrigueza u prvoj rundi i izborio ulaznicu među TOP 15

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
"Neil Magny, želim te nokautirati", rekao je 25-godišnji Irac neposredno nakon nove pobjede

Iako Ian Machado Garry već neko vrijeme uživa u reputaciji jednog od najvećih UFC-ovih talenata, dio borilačke javnosti smatrao je da bi mu iskusni Daniel Rodriguez mogao napraviti probleme i prirediti iznenađenje na UFC on ABC 4 priredbi u Charlotteu. To se, na koncu, ipak nije dogodilo. Mladi Irac opravdao je svoj status, ali i nadimak "The Future", te dokazao kako se doista radi o borcu koji predstavlja budućnost velter divizije u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Otvaranje borbe u oktogonu Spectrum Centra proteklo je u svojevrsnom ispitivanju snaga, tijekom kojeg je Garry uglavnom bacao "kickove" i pogađao u tijelo Rodrigueza, koji je, pak, očekivano i u skladu sa svojim borilačkim renomeom, napadao 25-godišnjaka ručnim tehnikama. Kako je meč odmicao vidjeli smo sve više boksačkih sekvenci, a iako su udarci s obje strane u najvećoj mjeri promašivali metu, dojam je ipak bio da Garry kontrolira situaciju i "namješta" 36-godišnjeg protivnika na udarac kojim će ga finiširati. To se i potvrdilo na ulazu u posljednje dvije minute prve runde, Garry je fintirao novi udarac u tijelo, a Rdoriguez je potpuno spustio ruke i dobio brutalan "high kick" u glavu, nakon čega ga je irski "prospect" završio nemilosrdnim "ground and pounom". Bio je to prvi Amerikančev poraz (tehničkim) nokautom u karijeri.

Garry je, s druge strane, zadržao savršen omjer i upisao 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri, petu pod okriljem UFC-a. Osim toga, pobjedom nad najviše rangiranim protivnikom do sada, izborio je i plasman u TOP 15 boraca UFC-ove velter kategorije. Neporaženi irski borac, dakle, nastavlja svoj uspon prema "gornjem domu" divizije, a u govoru nakon borbe otkrio je i svoje planove za budućnost, odnosno koje su mu želje kad su u pitanju sljedeći protivnici.

"Želim se boriti s čovjekom koji je ‘gatekeeper‘ već tko zna koliko dugo. Neil Magny, želim tebe! Želim te nokautirati!", ispalio je Garry, pa dodao: UFC, imate novu zvijezdu u gradu!".

Linker
03. svibanj 2024 07:42