UFC

Gilbert Burns objasnio zašto se rasplakao nakon poraza od Chimaeva

Gilbert Burns

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Sjajni brazilski borac velter kategorije nije mogao suspregnuti suze

Jako dobar meč pružio je Gilbert Burns proteklog mjeseca na UFC 273 priredbi. Brazilac je jednoglasnom odlukom izgubio od Khamzata Chimaeva, ali svima je dokazao kako je sjajni Čečen itekako ranjiv.

Khamzat nikad nije imao tako teškog protivnika, a iako je Burns izgubio, dojam je kako su njegove ''dionice'' porasle nakon te borbe. Pridobio je ''Durinho'' pregršt novih navijača, a UFC-ovi čelnici navodno cijene činjenicu da se Burns kao drugoplasirani izazivač pristao boriti protiv Chimaeva, koji je u meč ušao kao 11-rangirani izazivač.

Gilbert je poznat kao borac koji često zna emotivno reagirati na svoje poraze pa je tako i nakon poraza od Chimaeva zaplakao, a u razgovoru s Johnom Morganom, objasnio je zašto se to dogodilo.

''Bio sam jako ljut jer sam znao da je to bila dobra borba, a ljudi su mi govorili: 'Ne brini, bio je odličan meč.' Tako me ljutilo kad mi to govore. Hodao sam prema svlačionici, a svi su mi to govorili. Suzdržavao sam se da ne zaplačem, ali nakon što mi je treća ili četvrta osoba rekla tu istu stvar, eksplodirao sam. Nije me briga što je meč bio odličan. Ja samo želim pobijediti, ne želim gubiti. Kad je borba završila, svi su poludjeli, a ja sam držao osjećaje u sebi. Pokušao sam ostati pozitivan, a Dana White bio je prva osoba koju sam vidjeo. On mi je također govorio kako je to bila odlična borba, jedna od najboljih koju je gledao.'', započeo je Burns, a zatim dodatno pojasnio.

''Pokušavao sam se suzdržati kad god bi me on pohvalio, ali samo sam još nervozniji postajao. Dana me naveo na plač, jer je toliko pričao, a ja sam bio tako ljut. Već na izlasku iz Octagona sam plakao, nisam mogao izdržati.'', objasnio je ''Durinho''.

Teško je zamjeriti Burnsu na emocijama. Dao je svoj maksimum u jako teškoj borbi, a pobjeda mu nije bila tako daleko. Ovako je jednostavno morao slušati pohvale sa svih strana, a u sebi je nosio gorak okus poraza.

Linker
23. travanj 2024 12:04