UFC

Griješe li ‘bookmakeri‘ u ovom slučaju? Pogledajte kako izgledaju koeficijenti za meč između McGregora i Chandlera

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Izlistani su prvi koeficijenti za jedan od najiščekivanijih mečeva u ovoj kalendarskoj godini

29. lipnja (šesti mjesec) ove godine u kavez bi se trebao vratiti Conor McGregor. Gotovo pune tri godine proći će od njegovog posljednjeg nastupa, ali i dalje je upitno hoće li se Conor uopće vratiti profesionalnom sportu.

Svoj povratak najavio je tijekom dočeka 2024. godine, a sudeći po videu koji je objavio, McGregor je povratak potvrdio u alkoholiziranom stanju. Potvrda od strane UFC-a još uvijek se čeka, a pomalo su i bizarni detalji koje je McGregor izrekao tijekom svog obraćanja javnosti.

Naime, McGregor je poručio kako će meč između njega i Michaela Chandlera biti ugovoren u srednjoj kategoriji. Taj potez nema apsolutno nikakvog smisla, jer radi se o dvojici boraca lake kategorije i ne vidimo zašto bi UFC-ovi čelnici pristali na borbu u srednjoj kategoriji.

Zapravo je teško zaozbiljno shvatiti McGregora dok u takvom stanju nešto najavljuje, ali unatoč nepouzdanim informacijama, ‘‘bookmakeri‘‘ su izlistali prve koeficijente za potencijalni meč između Chandlera i McGregora.

Iako je Conor jako dugo van kaveza i oporavljao se od teškog loma noge, ‘‘bookmakeri‘‘ ga vide kao favorita u obračunu s Chandlerom. Naime, prvi koeficijenti na pobjedu McGregora iznose 1,83, dok je 2,00 iznos koeficijenta na Chandlerovu pobjedu.

Dakle, McGregor je blagi favorit, ali dojam je da ‘‘bookmakeri‘‘ griješe u ovom slučaju. Gotovo pune četiri godine prošle su od Conorove posljednje pobjede unutar UFC-ovog kaveza, a dodamo li u ‘‘jednadžbu‘‘ tešku ozljedu, dugu pauzu i stil života koji ne priliči jednom profesionalnom borcu na najvišoj razini, teško ga je gledati kao favorita.

No, ‘‘bookmakeri‘‘ imaju svoje razloge i dubinske analize, a 29. lipnja možda saznamo jesu li bili u pravu.

Linker
07. svibanj 2024 04:43