UFC

White opovrgnuo navode da će Jon Jones nastupiti ove godine, a time opadaju i šanse za meč s Miočićem

Dana White i Jon Jones

 JEFF ZELEVANSKY/Getty images/Profimedia
Puno se šuškalo da će Jon Jones nastupiti na UFC 282 eventu, ali ništa od toga

Jednoj od dvije trenutno najveće MMA sapunice došao je kraj, točnije dobili smo barem djelomičan odgovor. Naime, povratci Conora McGregora i Jona Jonesa u kavez nešto su čemu se MMA fanovi već dugo nadaju, ali konkretnijih informacija nema.

Dok McGregora očito nećemo još dugo gledati u kavezu jer trenutno nije niti pod USADA-inim protokolom za antidopinška testiranja, kod Jonesa je nešto drukčija situacija. ‘‘Bones se dvije i pol godine već priprema za prelazak u tešku kategoriju, a UFC 282 event koji se održava 10. prosinca (12. mjesec) spominjao se kao najizgledniji datum.

Nažalost po sve koji su se nadali da ćemo Jonesa tada gledati, Dana White prije nekoliko dana u razgovoru za The Mac Life opovrgnuo je informaciju da bi Jones tada mogao odraditi debi u teškoj kategoriji.

‘‘Nadam se da ćemo ga vidjeti u kavezu početkom sljedeće godine ili u proljeće 2023. godine.‘‘, rekao je Dana.

Ovakve vijesti možda upućuju na još jednu lošu vijest, barem za sve one koji se nadaju obračunu Stipe Miočića i Jona Jonesa. Poznato je kako UFC preferira upariti Jonesa i Francisa Ngannoua koji je ujedno i prvak teške kategorije. Međutim, Ngannou je u trećem mjesecu prošao tešku operaciju koljena i u kavez se neće vraćati ove godine. Dakle, ako bi Jones nastupio u 12. mjesecu ove godine, Stipe Miočić gotovo sigurno bio bi njegov protivnik.

Povratak Francisa Ngannoua očekuje se u prvom kvartalu 2023. godine, a to je upravo period za koji je White najavio povratak Jonesa u kavez. Čini se kako bi čelnici UFC-a ipak mogli pričekati povratak Ngannoua prije nego Jonesu ugovore debi u teškoj kategoriji.

Naravno, prvo se moraju dogovoriti s Francisom oko novog ugovora. Obje strane zainteresirane su za produljenje, ali Ngannou ne planira odustati od nekih prohtjeva, kao što je klauzula kojom mu se dopušta odrađivanje boksačkog meča.

Nameće se pitanje i što je sljedeće za Miočića ako to nije Jon Jones. Stipe nije nastupao od trećeg mjeseca prošle godine, a u osmom mjesecu ove godine napunio je 40 godina. Pauza je i sada već preduga, a godine ga sustižu. Nadamo se kako će mu UFC što prije ugovoriti nekakav meč. Svi se radujemo njegovom povratku u kavez, neovisno o protivniku kojeg će mu UFC dodijeliti.

Linker
20. travanj 2024 03:03