UFC

(VIDEO) Šok i nevjerica: Pogledajte kako je Israel Adesanya reagirao na novi poraz Alexandera Volkanovskog

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije pomno je pratio meč svog prijatelja Volkanovskog

Alexander Volkanovski jedan je od najomiljenijih boraca u UFC-u. Gotovo da ne postoji MMA fan koji ne voli Volkanovskog, njegov stil borbe i sve ono što bivši prvak UFC-ove perolake kategorije predstavlja.

Australac makedonskih korijena oličenje je pravog sportaša. Njegova karijera nema niti jednu jedinu mrlju, sve je odrađeno u sportskim okvirima, a Volkanovski je tijekom dosadašnje karijere postigao brojne fantastične rezultate.

Posljednjih nekoliko mjeseci nisu bili dobri za Volkanovskog. U desetom mjesecu prošle godine nokautirao ga je Islam Makhachev, a težak nokaut Volkanovski je pretrpio i proteklog vikenda u Anaheimu. Ilia Topuria nokautirao je Volkanovskog u drugoj rundi i preoteo je tron perolake kategorije.

Brojnim fanovima Alexandera Volkanovskog nije bilo lako gledati kako Volkanovski biva nokautiran drugi put u razmaku nešto kraćem od četiri mjeseca. Dojam je kako karijera velikog ‘‘Volka‘‘ kreće silaznom putanjom, iako se u oba meča borio s uistinu elitnim protivnicima. Ne treba Volkanovskog u potpunosti otpisati, ali nije to bio Volkanovski na svojoj uobičajenoj razini.

Pauza nakon dva ovakva poraza neophodna je i Volkanovski se mora pomiriti s činjenicom da ne može tako često nastupati nakon teških poraza. Naravno, godine (35) mu ne idu u prilog i Volkanovski želi što češće nastupati dok ne postane prestar za ovaj star. Barem šest mjeseci pauze trebao bi uzeti Volkanovski nakon poraza od Topurije, jer u suprotnom bi mogao pretrpjeti još jedan težak poraz.

Fanovima to neće biti lako gledati, a jedan od njegovih najvećih fanova je Israel Adesanya, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije. Adesanya i Volkanovski nerijetko treniraju zajedno, dobri su prijatelji i Adesanya uvijek pomno prati mečeve Alexandera Volkanovskog. Osim što prati mečeve, Adesanya posjeduje i YouTube kanal na kojem objavi video svojih reakcija na velike UFC-ove mečeve.

Adesanya uglavnom snima reakcije tijekom UFC-ovih ‘‘PPV‘‘ evenata, a zanimljivo je pogledati kako je reagirao na UFC 298 i novi poraz Volkanovskog.

Vjerovao je Adesanya u Volkanovskog na početku meča, a posebno oduševljen bio je situacijama u kojima bi Volkanovski sjajno eskivirao pokušaje Ilije Topurije. Situacija je izgledala dobro nakon prve runde i Adesanya je bio zadovoljan izdanjem svog prijatelja.

Međutim, druga polovice druge runde ponudila je šok za Adesanyu i fanove Volkanovskog. Topuria je pritisnuo Volkanovskog, sjajno je pogodio desnim krošeom u bradu, a posao je dovršio udarcima iz gornje pozicije. Adesanya se držao za glavu i bio je u nevjerici, a sve su pomno pratili Dan Hooker i Tyson Pedro, također UFC-ovi borci.

‘‘Sve će biti dobro, Volk‘‘, poručio je Adesanya koji nije bio naročito rječit nakon završetka meča.

Kako su izgledale ‘‘Izzyjeve‘‘ reakcije na ‘‘main card‘‘ UFC 298 eventa, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 06:09