UFC

Imamo novog prvaka perolake kategorije! Ilia Topuria nokautirao je Volkanovskog u drugoj rundi i uzeo pojas

Ilia Topuria

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Kombinacija tijelo-tijelo-glava bila je kobna za bivšeg prvaka

Šlag na tortu UFC 298 priredbe bio je meč za prvaka perolake kategorije. Alexander Volkanovski bio je nedodirljiv u ovoj kategoriji, a sada je imao novi zadatak u vidu mladog i gladnog lava, Ilije Topurije. U posljednjem meču upisao je poraz od Islama Makhacheva te je i tu bilo podosta upitnika kakav će se vratiti, a to smo mogli saznati na samo jedan način...

Započeo je borbu "Volk" s nekoliko prednjih "high kickova", a onda se spustio u tijelo te u nogu. Topuria je uzvratio dobrim "low kickom" te je nastavio s boksačkim kombinacijama, a vidjelo se da to pomalo smeta prvaku. Pritiskao je izazivač prema naprijed, no nije dolazio na željenu distancu, dok je "The Great" stalno mijenjao gard i nastavio bacati "kickove", no nije bilo veće štete ili dominacije te smo vidjeli još jednu relativno blisku rundu.

Nekoliko dobrih prednjih direkata pogodio je Australac makedonskih korijena na početku druge runde, no "El Matador" je uzvratio s nekoliko dobrih kombinacija. Velika je bila napetost, ulog nije bio mali te su se u skladu s tim i ponašali, nije bilo previše rizika niti s jedne strane. Nastavio je "Volk" s "high kickovima" dok mu je Španjolac odgovarao s direktima, a onda je u jednom trenutku Topuria nakon dva udarca u tijelo bacio sjajan kroše u bradu, poslao sad već bivšeg prvaka na pod, završio meč i osvojio pojas!

Ovo je prvi poraz Volkanovskog u perolakoj kategoriji u karijeri dok je Topuria ostao neporažen i uzeo pojas. Ovo mu je 15. pobjeda u karijeri, a definitivno i najdraža. Doživotno će španjolsko-gruzijski borac pamtiti drugu rundu ove borbe kad je osvojio pojas...

Što se tiče ostatka priredbe, nije bilo nekih većih iznenađenja. Robert Whittaker uspješno se vratio u kavez pobjedom nad Paulom Costom, Ian Garry ostao je neporažen... Merab Dvalishvili osigurao si je ili bolje da kažemo potvrdio napad na titulu bantama, dok je Anthony Hernandez svladao Romana Kopylova. O preliminarnom dijelu možete čitati OVDJE. Rezultate cijele priredbe možete vidjeti na dnu članka.

UFC 298 - rezultati priredbe

Glavni dio

Ilia Topuria def. Alexander Volkanovski via KO – R2, 3:32

Robert Whittaker def. Paulo Costa via jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28 x2) IZVJEŠTAJ

Ian Garry def. Geoff Neal via podijeljena odluka sudaca (30-27 x2, 28-29) IZVJEŠTAJ

Merab Dvalishvili def. Henry Cejudo via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3) IZVJEŠTAJ

Anthony Hernandez def. Roman Kopylov via prisiljavanjem na predaju (rear-naked choke) – R2, 3:23 IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio

Amanda Lemos def. Mackenzie Dern via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Marcos Rogerio de Lima def. Junior Tafa via TKO – R2, 1:14

Rinya Nakamura def. Carlos Vera via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x3)

Zhang Mingyang def. Brendson Ribeiro via KO – R1, 1:41

Danny Barlow def. Josh Quinlan via TKO – R3, 1:18

Oban Elliott def. Val Woodburn via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Miranda Maverick def. Andrea Lee via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Linker
27. travanj 2024 09:18