UFC

‘Ja i dalje treniram svoju braću, ali više im neću biti u kutu‘: Khabib objasnio zašto nije odustao od trenerskog posla

Khabib Nurmagomedov 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Kod kuće u Dagestanu uživa u treninzima s ostalim borcima, iako rijetko izlazi u javnost s tim

Krajem 2020. godine je Khabib Nurmagomedov posljednji puta ušao u UFC-ov kavez, a nakon obrane titule protiv Justina Gaethjea zauvijek je napustio kavez uz obećanje da se više nikada neće vratiti. Puno puta su mu nudili veliki novac, no Khabib je to odbio. Nakon toga je otišao u trenerske vode, ali i to je ubrzo napustio.

Iako je bio neporažen i kao trener, obitelj je odlučio staviti na prvo mjesto i povući se i iz toga. Međutim, jučer je govorio kako i dalje kod kuće trenira s raznim borcima te im želi pomagati kao trening partner sve do 40. godine:

‘‘Nije da sam se umirovio od trenerstva u potpunosti. Ponekad odem u dvoranu kako bih dijelio svoje iskustvo sa svojom braćom koja se bore. Nije da sam se umirovio od treniranja boraca, samo im više neću biti u kutu. Tjedan borbe, sve to… S tim sam gotov. No, i dalje želim dijeliti svoje znanje i iskustvo‘‘, rekao je Khabib za MMA Junkie.

‘‘To je jedna od najvažnijih stvari u mom životu sada, jer prije nego navršim 40 godina, još imam toga za podijeliti s njima. Grappling, hrvanje, neke mentalne stvari… Ja i dalje treniram svoju braću‘‘, dodao je.

Iako bi ga fanovi zasigurno voljeli vidjeti i oko kaveza, Khabib je u sportu ostao barem kao trener. Kod kuće u Dagestanu uživa u treninzima s ostalim borcima, iako rijetko izlazi u javnost s tim. Obitelj je odlučio staviti na prvo mjesto i više ne putovati svakog vikenda, što je apsolutno razumljivo.

Linker
17. svibanj 2024 12:30