UFC

Diego Sanchez potvrdio - iduća borba bit će ujedno i posljednja u njegovoj karijeri!

Diego Sanchez
 DANIEL CARDENAS
"U Whiteovim rukama je odluka o protivniku, izbor nije na meni, ali nije ni na matchmakerima‘

Ako će se držati svoje riječi, onda više ne bi trebalo biti nagađanja i idući nastup bit će posljednji u karijeri legendarnog Diega Sancheza.

Jedan od najpoznatijih UFC-ovih boraca, osvajač prve sezone The Ultimate Fightera i čovjek koji s najpoznatijom MMA promocijom surađuje više od 15 godina otkrio je da se bliži kraj njegove karijere.

"To je moja posljednja borba, put mog srca se promijenio. Vrijeme je za oporavak, a ne ozljeđivanje! Dat ću vam još jednu 'Noćnu moru'! Iskreno, u rukama Dane Whitea je odluka o tome protiv koga ću se boriti, izbor nije na meni, ali nije ni na matchmakerima. #krajere", napisao je Sanchez na Twitteru.

Jedan od fanovima najdražih boraca danas ima 39 godina, a u dosadašnjoj je karijeri upisao 30 pobjeda i 13 poraza.

Legendarni 'The Nightmare' s MMA-om se profesionalno počeo baviti sredinom 2002., a za UFC je debitirao već tri godine kasnije kada je u finalu TUF-a zaustavio Kennyja Floriana.

Diego nikad nije bio UFC-ov prvak, a najbliže prestižnom pojasu došao je 2009. kada ga je na UFC-u 107 u borbi za titulu u lakoj kategoriji svladao još jedan velikan i tadašnji prvak - B.J. Penn.

U posljednjih pet nastupa Sanchez je upisao tri pobjede i dva poraza od kojih mu je onaj zadnji u rujnu prošle godine nanio sjajni australski talent Jake Matthews.

U ovim trenucima nije poznato tko će biti posljednji Diegov protivnik, ali spomenimo da se više puta povezivalo njega i brazilskog veterana Demiana Maiu koji također posljednjih mjeseci razmišlja o odlasku u mirovinu.

Kao još jedan potencijalni suparnik spominjao se i James Krause.

Linker
26. travanj 2024 17:25