UFC

Jan Blachowicz uvjerava da može skinuti kilograme za srednju kategoriju: ‘Pronašao sam način‘

Blachowicz i Adesanya

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Tvrdi da u polutešku kategoriju skida lagano, ali da bi mu za srednju ipak trebalo malo više vremena

Sinoć se ponudio Alexu Pereiri za debi u poluteškoj kategoriji, a sada Jan Blachowicz uvjerava fanove da može skinuti kilograme za srednju kategoriju. Već je nekoliko puta bivši prvak poluteške kategorije ponudio Adesanyi revanš ali u srednjoj kategoriji, ali se Israel povodom toga još nije oglasio.

Njih dvojica su se već borila početkom 2021. godine kada je Adesanya odlučio napasti pojas i u poluteškoj kategoriji, ali je Blachowicz tada odradio jedan od najboljih nastupa u svojoj karijeri i zaustavio ga u tom naumu. Sada mu se nudi u srednjoj kategoriji, a odgovorio je na sumnje da on ne može skinuti na 84:

‘‘Ljudi trebaju malo više vjerovati u mene. Ako bi UFC želio organizirati ovu borbu, ja ću to učiniti bez problema. Znam kako bih to napravio. To bi bila velika motivacija za mene, da ga pobijedim još jednom. Tako da, zašto ne? Spreman sam to učiniti‘‘, rekao je Blachowicz za ‘‘The Craic with Peter Carroll‘‘.

‘‘Pronašao sam način kako ću to učiniti. Naravno, ne samo kako to učiniti nego i kako da budem u odličnoj formi za borbu. Da to ne mogu, ne bih ovo uopće govorio. Naravno, trebalo bi mi malo više vremena. Trebali bi mi dati tri do četiri mjeseca. 93 je lagano za mene, to mogu za tri tjedna. Ali 84 kilograma, za to trebam sigurno tri mjeseca‘‘, objasnio je.

Blachowicz je posljednji puta nastupio u dvanaestom mjesecu prošle godine kada je odradio neriješen meč protiv Ankalaeva. Prije toga ima upisanu pobjedu nad Aleksandrom Rakićem, a za sad nema dogovorenog protivnika. Tko zna, možda UFC u nedostatku izazivača u srednjoj kategoriji odluči napraviti ovaj potez.

Linker
02. svibanj 2024 14:54