UFC

John McCarthy analizirao nadolazeći meč između Ngannoua i Ganea: ‘Njegovo hrvanje nije tako dobro‘

Ciryl Gane

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Poznati MMA sudac smatra kako se borba za prvaka UFC-ove teške kategorije neće odvijati u parteru

Sve smo bliže UFC 270 priredbi koja će se održati 22. siječnja. u Anaheimu. Francis Ngannou i Ciryl Gane predvodit će event, borbom za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji. Kako se bližimo velikom meču u teškoj kategoriji, sve će više biti raznih analiza i prognoza po pitanju pobjednika.

Oba borca preferiraju borbu u stojci i to nije nikakva tajna. Ipak, Francis Ngannou borac je koji se više oslanja na svoju nevjerojatnu snagu i jednim udarcem može nokautirati protivnika u bilo kojem trenutku. Ciryl Gane s druge strane, tehnički je profinjeniji i puno više oslanja se na sjajne kretnje i taktičku discipliniranost. Međutim, što je s ostalim vještinama, točnije s hrvanjem i parterom? Gane je tri od svojih 10 pobjeda ostvario submissionom, dok je Ngannou na taj način slavio četiri puta. Međutim, iza ‘‘Predatora je više odrađenih mečeva.

Ciryl Gane prve dvije pobjede pod okriljem UFC-a ostvario je submissionima. Posebno impresivan bio je heel hook protiv Don‘Tale Mayesa. ‘‘Bon Gamin‘‘ u nekoliko intervjua ostavio je mogućnost hrvačkog pristupa ovog meča. Rekao je Gane kako postoji mogućnost da završi Ngannoua submissionom. Međutim, John McCarthy, poznati MMA sudac i komentator, smatra kako ćemo teško svjedočiti takvom epilogu. Često se Ngannoua kritiziralo kako posjeduje loše hrvanje, ali ‘‘Big‘‘ John McCarthy ne slaže se s tom teorijom.

‘‘Ne, ne mislim da Ciryl Gane ima tako dobro hrvanje. Budimo iskreni, Ngannou se borio s boljim hrvačima i vidjeli smo njegov napredak u tom segmentu. Tokom vremena koje je dosad proveo u Xtreme Couture dvorani, oni su odradili odličan posao naučivši ga kako da brani pokušaje hrvača. Kako da vrši pritisak, umjesto da se povlači. Vidjeli ste to u revanšu protiv Miočića. On se nije povukao, nego je zapravo došao s bočne strane na njegove kukove i počeo je bacati udarce. Ngannou sada ima puno više samopouzdanja protiv tipova koji zapravo znaju grapplati.‘‘, rekao je John McCarthy u Weighing In podcastu, a zatim se osvrnuo na prednosti Ciryla Ganea.

‘‘Gane je nevjerojatan u kontroliranju distance. Ako Ngannou bude konstantno pokušavao s teškim udarcima te bude mahao i promašivao, umorit će se. Gane će početi pogađati sve više i više. To će napraviti veliku razliku u meču i gledat ćemo Ganea kako ide ka pobjedi.‘‘, dodao je ‘‘Big‘‘ John McCarthy.

Mora se priznati kako je Ngannou uistinu pokazao značajan napredak u hrvačkom segmentu, naročito u spomenutom revanšu protiv Miočića. Ciryl Gane nije hrvač na Miočićevoj razini i stoga je uistinu teško očekivati da će se ovaj meč odvijati u parteru. Oba borca vjerojatno će se držati stojke, odnosno onog u čemu su najbolji. Nameće se pitanje čiji će se stil pokazati boljim i uspješnijim, te večeri u Anaheimu.

Linker
26. travanj 2024 21:52