UFC

Jon Jones prokomentirao potez kojim je završio Ganea: ‘Pružio sam mu kiropraktički tretman‘

Jon Jones

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
‘‘Bones‘‘ je u svom osvrtu istaknuo kako nije očekivao da će Gane tako brzo morati tapkati

Nevjerojatnom lakoćom Jon Jones je porazio Ciryla Ganea na UFC 285 eventu održanom prošlog vikenda u Las Vegasu. ‘‘Bones‘‘ je trebao dvije minute i četiri sekunde da upiše pobjedu vrijednu pojasa u teškoj kategoriji, a Ciryl Gane apsolutno je razočarao svojom izvedbom.

Vrlo brzo Jones je odveo borbu u parter, a nakon što su borci završili u parteru, Ciryl Gane djelovao je kao da se prvi put susreće s tim segmentom borbe. Kako je Demetrious Johnson opisao na svom YouTube kanalu, Jones je doslovno sjeo u krilo Ciryla Ganea i ugušio ga je.

Francuski teškaš djelovao je kao da se niti ne pokušava braniti, a Daniel Cormier i Joe Rogan za komentatorskim stolom ostali su u nevjerici te su se pitali na što je Gane zapravo tapkao. ‘‘Giljotinom‘‘ je Jones završio Ganea, a u razgovoru za Sports Illustrated, Jones je prokomentirao relativno brzo tapkanje od strane Ganea.

‘‘Dvaput sam zaključao ‘giljotinu‘. Prvi put sam čuo pucketanje/iskakanje kralježnice. Pružio sam mu kiropraktički tretman. Drugi put nije htio proći kroz isti tretman na svom vratu, a ja sam omotao svoju ruku oko njegovog vrata i ugušio sam ga. Nisam očekivao da će se sve odviti tako brzo.‘‘, rekao je Jones.

Vjerojatno nitko nije očekivao da će Ciryl Gane pasti gotovo bez ispaljenog metka. Kad su kladionice tek pustile koeficijente za ovu borbu, Gane je čak bio blagi favorit. Kako se borba bližila, status favorita ipak je pripao Jonu Jonesu, a pokazalo se i više nego opravdanim.

Prava je šteta što nismo imali priliku gledati dulji meč u kojem bi dobili više odgovora vezanih za Jona Jonesa u teškoj kategoriji, ali nadajmo se da će nam sve odgovore ponuditi Stipe Miočić. Najveći teškaš u povijesti UFC-a sljedeći je na redu za napad na titulu, a očekuje se da ćemo tu borbu gledati prvom polovicom sedmog mjeseca na UFC 290 eventu.

Linker
18. travanj 2024 07:21