UFC

Jorge Masvidal: ‘Kako je moguće da se Colby bori za titulu, a tvrdi da sam mu prouzročio ozljedu mozga?‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
UFC-ov velteraš postavio je zanimljivo i smisleno pitanje

Više od godinu dana prošlo je otkako je Jorge Masvidal fizički nasrnuo na Colbyja Covingtona ispred jednog restorana u Miamiju. ‘‘Gamebred‘‘ je Colbyju izbio zub prilikom tog napada, zadao mu je nekoliko udaraca u glavu, a Colby je prijavio i oštećenje ručnog sata marke Rolex.

Masvidal i Colby još uvijek se povlače po sudovima zbog toga, a Masvidal tvrdi da je suočen s tri kaznene prijave zbog tog napada na Colbyja. Covington je Masvidala optužio i za ozljede mozga koje je zadobio nakon nekoliko Masvidalovih udaraca, ali Masvidalu sada jedna stvar nije jasna.

Colby Covington najavljen je kao sljedeći izazivač za titulu u UFC-ovoj velter kategoriji. Prema izjavama Dane Whitea, nema nikakve dileme da će se Colby kroz nekoliko mjeseci boriti protiv Leona Edwardsa, a da Covington se prije nešto više od dva tjedna pojavio i u Londonu kao zamjenski borac. Leon Edwards i Kamaru Usman borili su se za titulu na tom eventu, a da je netko od njih otkazao nastup, Colby bi uskočio kao zamjena. To je dokaz da je Colby spreman za nove nastupe, ali Masvidal se pita što je onda s tom navodnom ozljedom mozga koju je Colby zadobio.

‘‘Trenutno sam suočen s tri kaznene prijave jer ta kujica Colby (Covington) tvrdi da sam mu prouzrokovao ozljedu mozga. Kako će se on onda boriti za titulu, to je ono što me zanima. UFC će biti tužen ako dopuste tipu s oštećenjem mozga da nastupi. Jer navodno, naglašavam ‘navodno‘, jer ja nisam ništa napravio, ali navodno sam mu prouzročio ozljedu mozga. Nisam mu ništa napravio.‘‘, rekao je Masvidal, a kao jedan od argumenata u svoju obranu istaknuo je da optužnica navodi kako je napadač nosio zaštitnu masku za COVID (i ostale zarazne bolesti), a Masvidal ističe da on nikada ne nosi masku.

Naravno, slab je to argument u njegovu obranu, ali sigurno da Jorge i njegov tim ne zasnivaju svoju obranu samo na tome, nego na još pregršt ostalih argumenata. Sudski proces zasad je ipak tajna i nije poznato u kojem smjeru ide, ali Colby je možda sam sebi ‘‘skočio u usta‘‘ s navodnim ozljedama mozga.

Što se Covingtona tiče, nema sumnje da će se on pojaviti i na ovotjednom eventu u Miamiju, a to očekuje i Jorge Masvidal. Na konferenciji za medije, Masvidal je najavio što možemo očekivati od Colbyja.

‘‘Naravno da će biti ovdje, zato što je on kuja koja živi od privlačenja pažnje. Bit će tamo, 30 metara udaljen i okružen s 20 zaštitara. Pričat će raznorazna sranja, da je on ‘kralj‘ ovoga i onoga, a on je zapravo kralj pozivanja policije i oralnog zadovoljavanja muškaraca. Nije me briga što će raditi. Znam da je tražio zabranu prilaska i moram biti 100 stopa (30,48 metara) udaljen od njega. Ne znam zašto bi on to tražio, kad sam ja tako kul tip.‘‘, poručio je Jorge svom velikom rivalu.

Linker
03. svibanj 2024 10:22