UFC

Julianna Pena morat će na plastičnu operaciju: ‘Ostala je bez velikog komada čela‘

Julianna Pena

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Sada več bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije hrabro se borila, ali posljedice nisu male

Vladavina Julianne Pene UFC-ovom bantam kategorijom nije dugo potrajala. Nešto dulje od pola godine čekao se revanš između nje i Amande Nunes, a Brazilka je pokazala kako se prošli put jednostavno nije pojavila u svom tipičnom izdanju.

Ovaj put Amanda je došla puno gladnija i pripremljenija te je izdominirala Penu u ‘‘main eventu‘‘ UFC 277 eventa. Jednoglasnom odlukom pobijedila je Nunes, a jedan od sudaca bodovao je meč 50-43 u korist Amande. Radi se o Douglasu Crosbyju koji je drugu i petu rundu bodovao rezultatom 10-8 u korist Nunes. Sal d‘Amato meč je bodovao rezultatom 50-44, a Jacob Montalvo trebao bi pojasniti što je Nunes trebala još učiniti da bi on drugu rundu bodova 10-8 u njenu korist.

Naime, Amanda je prema njegovom bodovanju također uvjerljivo slavila (50-45), ali on je drugu rundu bodovao rezultatom 10-9. Nunes je čak tri nokdauna upisala u toj rundi i radi se o čistoj 10-8 rundi. Međutim, ne radi se o skupoj pogrešci s obzirom da je Nunes uvjerljivo došla do pobjede.

Po mnogima najveća borkinja u povijesti dominirala je u svim segmentima ove borbe. Prve tri runde sjajno je odrađivala u stojci, a kroz posljednje dvije dominirala je hrvanjem i kontrolom iz gornje pozicije. Upravo iz te pozicije, Nunes je laktovima nanosila veliku štetu na licu Julianne Pene.

Pena se hrabro nosila s prebijanjem koje joj je Nunes priuštila, ali posljedice nisu beznačajne i čeka ju nešto kompliciraniji zahvat na licu.

‘‘Julianni fali velik komad njenog čela. Morat će odmah posjetiti plastičnog kirurga. Trebat će joj neko vrijeme da se oporavi, a nakon toga ne znam što će biti s njom. Poprilično je prebijena večeras. Pet ili šest nokdauna vidjeli smo u prve dvije runde. Bila je uzdrmana. Trebat će joj neko vrijeme da se oporavi i provede vrijeme sa svojom kćerkom prije nego krenemo dalje.‘‘. rekao je Dana White na konferenciji za medije.

Dakle, lice Julianne Pene morat će proći kroz ruke plastičnog kirurga kako bi sanirali štetu koju je prouzrokovala Amanda. White je u nastavku razgovora potvrdio da se radilo o čistoj dominaciji Amande.

‘‘Mislim da je bila u potpunosti dominantna. Bilo je oko pet nokdauna u prve dvije runde. Velika je razlika između pokušaja ‘submissiona‘ i nokdauna. Ne može se niti usporediti. Julianna je stvarno žilava i njena upornost je nenadmašna. Htjela je pobijediti. Ipak, mislim da je Amanda bila dominantna i ovaj meč nikako se ne može okarakterizirati kao tijesna borba ili nešto takvo. Bila je to kompletna dominacija.‘‘, zaključio je Dana.

Linker
18. travanj 2024 22:54